Pravo na hidžab: Borimo se za svoje pravo

Fuad Abdullah seferagić

/ #547

2016-02-02 13:53

O ZABRANI ZARA I FEREDŽE 1950 i 2016

بسم الله الرحمن الرحيم

Slusao sam o dogadjaju iz Cazina, kako su komunisti jednu majku natjerali da potpise peticiju za skidanje zara i ona se, drzeci olovku, predomisljala sta da kaze da ne potpise, pa je na srdito pozurivanje komuniste rekla da ne zna pisati, našto joj je on zgrabio prst, pritisnuo ga na tintu pa na peticiju izgalamivsi se i psujuci tursku majku! A ona..., huda dosla uplakana kuci i nozem otkinula prst koji je dotakao bestidnik i prst koji je "pocinio blud i hijanet - izdaju!", Subhanallah! Kakav iman! Kakav stid!
Cazin danas ima oko 72.000 stanovnika, skoro 100% Muslimani i 45 ili 47 prelijepih dzamija u kojima prosjecno klanja od 80-100 klanjaca dzumu namaz, najbitniji namaz u hefti. Statisticki, dakle, gledano - dzumaj (kako mi Krajisnici kazemo), klanja u cijelom cazinskom medzlisu u svim dzamijama najvise 4500 - 5000 klanjaca, od ovog broja makar 30% skolaraca i djece. Rade Lackovic i ostali sihirbazi turbo i popfolka, Muje i Milani, Zehre i Dragane, u diskoteci u mom Cazinu samo za jednu noc kolektivnog opsihravanja i veličanja Šejtana l.a., (da Allah swt sačuva), napune više (iako se naplaćuje ulaz i do 10 KM) nego sve dzamije za vrijeme dzume. Allahu ekber!
Nije to zato što su navedeni popularniji od naših hodza ili zato što imaju ljepši mekam i glas, ili što je ljepše u diskotekama nego li u dzamijama (u koje još uvijek ne naplćujemo ulaz, hvala Bogu), nego je to do babe i mame kod kuće i njihovog kućnog odgoja svog evlada, a da tragedija bude još bolnija, počesto su i babo i mama na postekiji i u jednoj od tih dzamija.
Ovo je naša stvarnost, ne samo u Cazinu, nego i širom Bosne. Pitam se, šta još treba da nam se desi pa da mućnemo glavom a mahsuz da mućnu sa glavom oni koji nas vode i predvode ili predstavljaju; jeli oni vakufsku pogaču, bili na drzavnim jaslama ili zderali kod kuće sa svoje sofre!
Blizi se 11.07. , i ove godine opet...kao i prošle... Pokolj u Srebrenici... Den Haag se sprda sa našim mejtima i šehidima ispod mora bijelih nišana, kud god Bosnom kreneš, ne samo u Srebrenici, dok se u srcima svakog vjernika i patriote već svakodnevno dešavaju pokolji i genocidi bez metka i krvi, bespomoćno sejreći kako nam se strmoglavi Vatan i insan u Vatanu u beznadje duhovnog sljepila.
Vidjeh na vratima jedne dzamije natpis: "Zabranjen ulazak u dzamiju svima koji ne klanjaju po hanefijskom mezhebu!" Subhanallah!!!
Tako se mi medjusobno krvimo dok nas poistiha Šejtan l.a. I dušmani ne dokrajče i ne dohakaju nam. Koliko nas samo konta kako je dzihad u stvari leći potrbuške i nogu preko noge vrtiti u zraku, pišući na laptopu plan "Spašavanja ummeta" i Bosne od braće "Vehabija" dok nam Lackovici i Popovići, za naše vlastite pare, siluju naše zene i naše kćerke u našoj rodjenoj čaršiji! Kada pročitam neke priloge i komentare protiv hidzaba i nikaba, namaza i marame, ili ako hoćete, o mojoj braći sa malo duzim bradama i islamizaciji Balkana, vidim da se radi o, zahvaljujući Fejsbuku i internetu, "mudzama" što iz zasjeda najrazličitijih konekcija WLAN i 3G iz ćenife i sa tute, (riskirajući zivot, ili da ne prnu kako treba! /// Halalite na izrazu!) hrabro jurišaju na Šerijat i Islam, čast marame i sunnet brade, tipkajući do besvijesti po tastaturama mobitela i WLAN laptopa. Zato im i ratni poklič tukne na ćenifu.
Da nas Allah swt sačuva od nas samih, jer smo tad svirepi i gori jedni prema drugima od svih katila zajedno i niko ne zna biti gori katil od Muje kad se okrene protiv svoga dina.
Neka nam Gospodar Kjabe popravi stanje. Amin!
والحمد لله رب العالمين

Moju podršku imaju sve sestre koje nose hidžab, koje se edukuju, uče i tako predstavljaju svjetao obraz nas muslimana.