Peticija protiv gašenja bolnice Abdulah Nakaš

Kontaktirajte autora peticije

Ova rasprava je automatski kreirana od peticije Peticija protiv gašenja bolnice Abdulah Nakaš.

Gost

2016-01-09 17:40

Zelim da bolnica ostane bolnica!

Gost

2016-01-09 17:42

Za dobrobit svih ljudi koji su se liječili u ovoj bolnici(uključujući moga oca),za buduće generacije,za jedan od simbola grada Sarajeva,za bolnicu koja Nam je mnogo značila u ratu,zbog extremiteta i života koje je spasilo osoblje bolnice sa velikim čovjekom doktorom Abdulahom Nakasom na čelu!!P.S. ratni crnjak "DaBogda te krpio Nakaš"!!

Gost

2016-01-09 17:42

Smatram da je ova odluka iracionalna jer će se gašenjem ove ustanove drastično smanjiti obujam i kvaliteta zdravstvenih usluga koje ni dosada nisu bile na zadovoljavajućoj razini zbog velikog broja bolesnika, a ograničenih bolničkih kapaciteta. Napominjem da ovo nije samo problem Sarajeva jer se u sarajevskim bolnicama liječe pacijenti i iz drugih krajeva Federacije/BIH koji u lokalnim bolnicama nemaju mogućnost adekvatnog liječenja.

Gost

2016-01-09 17:43

Zato sto su usluge bolnice na nivou,osoblje je ljubazno i profesionalno.Zato sto se nalazi u Centru lokacija za ne daj Boze uvijek pri ruci.

Gost

2016-01-09 17:44

Sarajevo je i moj grad. Bando banditsks.

Ovaj post je uklonio njegov autor (Show details)

2016-01-09 17:44

Gost

2016-01-09 17:45

lUČI MI SE PLJUVAČKA U USTIMA OD OVAKVE VLASTI PUNE NEPOTIZMA, NEKULTURE I LAŽNOG PATRIOTIZMA, KOJA JE SASTAVLJENA OD SKOROJEVIĆA I NEZNALICA.
AKO SE OVAKO NASTAVI MOŽE SE DESITI DA NAS UGASE KO LJUDE, JER SE TO PROHTJELO NEKOJ VLADAJUĆOJ "hanumi". ALI TREBA PRIZNATI MI SMO KRIVI ŠTO SMO IM TO DOZVOLILI.

Gost

2016-01-09 17:45

Misljenja sam da se ne moze na taj nacin gasiti Bolnica koja je fakticki kantonalna, a UKC Sarajevo je krovna ustanova za cijelu Federaciju.Ako bi se ove us tanove spojile gradjani iz drugih kantona ce biti osteceni jer za njih ne bi bilo dovoljno mjesta.Ovo pisem iz iskustva,jer imamo dosta problema da pacijenta smjesti

Gost

2016-01-09 17:46

Sramota, bolnica živi već stotinama godina, a dinastiju Izetbegovića da ne preživi. Sramota, dragi moji sugrađani, koga birate da nas vodi. Sramota.

Gost

2016-01-09 17:47

Vrijme je da dinastija Izedbegovic vise prestane da uzima od naroda i nasih djedova koji su to sa svojim mukama stvarali i pravili da ostane buducim narastajima.Neko im stvarno vise mora reci dosta jer bih nije njihova babovina kao ni institucije u njoj to je nase.

Gost

2016-01-09 17:47

U znak zahvalnosti i solidarnosti sa medicinskim osobljem koje mi je prosle godine u januaru i martu mjesecu spasavali i spasili zivot.

Gost

2016-01-09 17:48

Zbog tinjanja nade da ovdje jos ima malo morala

Gost

2016-01-09 17:48

Pa zar treba komentar za ovaj cin.Ionako je cekanje za pregled beskonacno da umres dok dodzes na red!Bolnica koja ima svoju istoriju treva da ostane na svom mjestu i sluzi narodu.Pa nije je Sebija kupila babinim parama!

Gost

2016-01-09 17:49

zbog građaske svijesti i moralne obaveze prema svom gradu i svim građanima

Gost

2016-01-09 17:50

Ova bolnica je potrebna svim gradjanima nase zemlje. Namjenski je pravljena i njenim gasenjem ce nedostatak bolnickih usluga postati jos znatno veci..

Gost

2016-01-09 17:52

Zato sto je ova bolnica nesto najbolje sto nas grad ima i usluga je bolja i brza nego u Kosevu ljybaznost na nivou bolje je opremljena moj sin se tu lijeci i nije prljava i truhla kao bolnica Kosevo.

Gost

2016-01-09 17:53

Zato sto sam rodeni sarajlija i ne zelim da porodica Izetbegovic prisvoji ovu bolnicu. Ova bolnica je vlasnistvo gradana sarajeva na stranke SDA.

Gost

2016-01-09 17:53

Dokad vise klana Izetbegovic i njihovih lopovluka

Gost

2016-01-09 17:54

Moja porodica i ja u više navrata smo koristili usluge ove bolnice kao i kliničkog centra i mislim da su usluge koje smo dobili u "vojnoj" bolnici puno kvalitetnije, kako po pitanju pristupa pacijentu pa do discipline u smislu higijene i vremena posjete. O stručnosti doktora i ostalog osoblja suvišno je govoriti. Ova je ustanova u top 3 u BiH i ne smije biti ugašena.

Gost

Zato sto je dosta otimanja i kradze imovine od gradzana ove napacene zemlje...

Gost

Kakva blamaza. Nisam se borio u ratu za ovakvu (begovsku) Bosnu i Hercegovinu.

Gost

2016-01-09 17:55

Jer nisam za da smradovi usele u bolnicu

Gost

2016-01-09 17:55

Smanjivanje broja kreveta i pristupacnoosti zdravsvenih usluga u vec krajnje losoj zdravstvenoj zastiti stanovnistva bi moglo dovesti do kolapsa u ovoj regiji. Svakako treba reforma zdravstva, ali ne na ovaj nacin- zatvaranjem jedine iole uslovne zdravstvene kuće.

Gost

2016-01-09 17:56

Zato sto ne vidim razlog za gasenje rada ove ustanove.

Gost

2016-01-09 17:56

zato što sam u toj bolnici liječena i 1974god. iu više navrata iza ovog rata,što sam cijeli rat bila ovdje i znam koji su doprinos dali odbrani spašavajući građane od povreda i ranjavanja svi doktori,sestre,tehničari ,vozači i svi uposleni.Doktori ove bolnice su u ratu išli na smjenu u bolnicu Suhodol ,bili mobilisani u ARMIJI BiH Dr STEVANOVIĆ DRAGAN je bio u SANITETSKOJ JEDINICI NA NIŠIĆIMA gdje je i ranjen.Dr ĐOZIĆ ŠUKRIJA je po 60 sati dežurao i operisao. Dr ABDULAH NAKAŠ CIJELI RAT NIJE IŠAO KUĆI STALNO JE BIO TU PRISUTAN DA NEKOM SPASI ŽIVOT.Tu su bili Dr RAIB SALIHEFENDIĆ,Dr SEJO BAŠIĆ,Dr Fazlagić,Dr ESO TAHMAZ,Dr AgIĆ, Dr PAĆO IBRaHIM,Dr ŠMITRAn,Dr JASMINKA GUTIĆ,Dr MAČKIĆ ,Dr JASmINKA HRUSTANOVIĆ a Dr SVJETLANA ĐOZIĆ JE OSTAVLJALA SVOJE DVOJE MALE DJECE (2god sin i djevojčicu od PAR MJESECI isvi su TRČEĆI išli daSPAŠAVAJU SVOJE sugrađane.Nisu imali privilegiju da ihvozi vozač u službenom vozilu.A SESTRICE iz najudaljenijih naselja su svakodnevno radile vidale RANE RANJENIM SARAJLIJAMA i ONIM KOJI SU OSTALI U OPKOLJENOM SARAJEVU-. OVOM svemu sam svjedok jer su mi ovi UPOSENICI imnogi ne navedeni SVAKODNEVNO dovodili svoju DJECU uVRTIĆ LEPTIRIĆ dabi oni mogli raditi.Ovo pokazuje da su I njihova MALA DJEcA PREDŠKOLSKE DOBI BILA MOBILNA U ODBRANI GRADA SARAJEVA kao i BiH- OVO SVE NAVEDENO NE MOGU RAZUMJETI ONI KOJI NISU BILI OVDJE i NISU IŠČEKIVALI SVAKODNEVNO SNAJPERSKI METAK ILI GRANATU.E ONI ZATO SADA REALIZIRAJU PLANOVE KOJE SU KOVALI NEGDJE DALEKO OD NAS I SARAJEVA.E GOSPOĐO ILI HANUMA NEĆE MOĆI! TETA RAZA