STOP nasilju i zlostavljanju djece! Jer nas se tiče!
Ova rasprava je automatski kreirana od peticije STOP nasilju i zlostavljanju djece! Jer nas se tiče!.
Gost |
#6262016-01-05 14:51Zasto sam potpisao peticiju.pa da djeca ne budu zlostavljana u bilo kom pogledu. |
Gost |
#6272016-01-05 14:51U ovoj zemlji smo svi na razno razne načine zlostavljani, ali bi makar djeca trebala biti pošteđena bilo kojeg vida zlostavljanja a pogotovo teškog koje vodi do porodičnih tragedija |
Gost |
#6282016-01-05 14:55Potpuno je jasno kako je ovaj nemili događaj svojevrsni alarm da se nešto sigurno treba i mora poduzeti...nasilja je sve više te ako se mi kao roditelji ne udružimo protiv istog, onda će nam biti lakše ispisati djecu iz škola nego strepiti što će biti s njima kad ih pošaljemo u "odgojno-obrazovnu" ustanovu...pa da vidimo kome će ti nastavnici, što ništa ne vide i ne znaju, predavati. |
Gost |
#6302016-01-05 15:01Poslednjih godina se svakodnevno dešavaju užasni zločini prema djeci i ženama kako unutar porodice tako i na ulici, u školi. Državne institucije na svim nivoima usvajaju zakone, ratifikuju međunarodne konvencije koje se u praksi ne provode. |
Gost |
#6312016-01-05 15:05Zato Sto se ovo ne smije vise ponoviti I zato sto roditelji ne treba ovu borbu da vode sami. |
Gost |
#6322016-01-05 15:05svjedoci smo nasilja na svim mjestima, ulici, radnom mjestu, politici, TV i drugim medijima. Djeca imitiraju, uče od nas odraslih i vide da nasilnici prolaze nekažnjeno, pa se povode za njima. Vrijeme je da počnemo stavljati granice i ne tolerisati nasilje, pa neka škola bude početak, sa nadom da će se proširiti i na druge. |
Gost |
#6332016-01-05 15:06Zato sto ne zelim da moje dijete ili bilo cije dijete bude zlostavljan na bilo koji nacin |
Gost |
#6362016-01-05 15:11Jedino javnom reakcijom velikog broja građana možemo spriječiti ovakve užasne događaje i promjeniti nešto u BiH |
Gost |
#6372016-01-05 15:15Da se i mom djetetu ne dese situacije kakve su dozivili drugi roditelji. |
Gost |
#6382016-01-05 15:15I moj sin je žrtva nasilja u svom odjeljenju a ima 13god želim pomoći da prestane nasilj bilo koje vrste nad djecom Ok |
Gost |
#6392016-01-05 15:16Peticiju podržavam jer želim "Stop nasilju i zlostavljanju djece! Jer nas se tiče!" Sve ovo što se događa nama u BiH, regionu i cijelom svijetu je sunovrat života kakav smo poznavali. |
Gost |
#6402016-01-05 15:20Zat6o jer sam protiv svakog nasilja,a pogotovo n asilja takve vrste. |
Eki |
#641 Re:2016-01-05 15:23Ja sam osoba koja muca, kao dijete imala sam tri operacije kicme, prsti su mi u obliku slova r. Danas hvala Bogu imam svoje dijete (koje je hvala Bogu zdravo), cak mi ni muzu nista ne fali. Ukratko cu ti objasniti sta su meni radili: bacali kantu sa smecem na glavu, ismijavali me, imitirali, gurali u muski wc, otimali skolski pribor, vrijedjali, i to citava osnovna skola..znas ono kada te neko smatra ludjakinjom. Moja mama je x puta na roditeljskom sastanku plakala, znas sta su radili roditelji te druge djece? Kolutali ocima. Mozda zvuci grubo, ali ne mozes ti promijeniti druge. Mozes sebe. Ja sam na sebi vidjela da nema fajde razgovarati sa skolom. Znaci nije sada ni da roditelji nisu reagovali, mozda su reagovali, ali sta ti mozes kada drugi kolutaju ocima? Vise ce vjerovat svom djetetu nego tebi. Medjutim, ne znam da li je to vjera, ili nesta drugo. Nikada mi nije naompalo samoubistvo. Vjeruj da je bilo doslo do toga da im dajem svoj dzeparac samo da me ne diraju. Danas, udata sam, 90% raje vidjam, i vjeruj da sam im oprostila. Zamisli ti sada skolovanje, djetinjstvo gdje neko dijete nije imalo prijatelja. Takvo je bilo moje. Danas sam hvala Bogu majka, pronasla sam se u svim segmentima zivota, uzivam, imam kucu, dvoriste, imam plazmu, imam stvari koje oni nikad nece imati, a tek mi je 28 godina. U Braku sam, oni ne smiju ni da pomisle na djevojku kamoli na brak. Takva sorta ljudi. Propalice, alkoholicari, besposleni. I ko je na kraju na dobitku? Vjeruj mi da ih zalim. Zalim ih iz sve duse. Nisam ni ljuta, ni nista. Osisali su mi rep, ljepili zvake na jakni, kaputu crtali musku stvar..ja jednostavno te ljude zalim. Zalim ih ako im je to predstavljalo zadovoljstvo u zuvotu. Tudja suza.. Isto i za ovu raju koja malo malo ucini samoubistvo. Misle li sa time sta rijesiti? Drugo, ako je vec tako gusto bilo, mogli su, a to moze i svako drugi da ga premijeste u drugu skolu. Da se obrati ministru obrazovanja jer je njegova to duznost. Malo treba procitati kakve duznosti ima koji ministar, to sigurno nije samo potpisivanje i davanja dozvole hocel biti nastave ili da li ce koji udzbenik da se koristi.
Cak je jedne prilike razrednica rekla da ona nije dezurni policajac. I gdje ces dalje? Kada tako razmislja 99% prosvjetnih radnika. "Djecija" posla i tacka. Kod nas je greska sto takvi prosvjetni radnici ne dobijaju otkaze.
P.S. Sta mislite da uradite? Da ovu listu posaljete Mahirovim roditeljima? Sta ce nasa lista promijeniti? |
Gost |
#6442016-01-05 15:32protiv sam placanja peticije ali sam za pojacanje kontrole u skolama. Maloljetnici su obicna djeca. Njihovi roditelji su krivi ako rade lose stvari i treba kaznjavati roditelje. |
Gost |
#6452016-01-05 15:33 There should never be the person whose life needs to stop because of others wishing to bully him/her or anyone. Cutting some life short is a murder. Verbal or any other abuse is still ABUSE. Bullying is a crime just like any other. Do we need more clarification? Niti jedna osoba ne treba da dizivi da samoubojstvo izgleda kao dobar izlaz jer se suocava sa maltretiranjem od strane drugih. Sudjelovanje u maltretiranju na bilo koji nacin je kriminal i treba da se rjesava kao takav. Oni koji ga cine ili podrzavaju na bio koji nacin su kriminalci. Zar treba vise da se pojasnjava ? |
Gost |
#6472016-01-05 15:36Bilo je više i vrijeme da se stane u kraj maloljetničkoj delikvenciji,jer dosta maloljetnih osoba prave krivična djela za koje ne odgovaraju dok ne postanu punoljetne osobe |
Gost |
#6482016-01-05 15:40Treba da se potpišu svi roditelji u BiH jer sutra se to može dogoditi i njihovoj djeci. Sada je nažalost prilika da se nešto poduzme protiv nasilja nad djecom. |
Gost |
#6492016-01-05 15:42Imam dvoje djece i suosjecam sa majkom koja je izgubila djecaka.Nadam se da ovo ni slicno ovom necu dozivjeti.u suprotnom neznam kako bi reagovala.Svi volimo svoju djecu i zivimo za njih.Strogo sam protiv bilo kakvog nasilja.ali za djete bi ubila i tu nema dalje. |
Gost |
#6502016-01-05 15:42Majka sam muškog djeteta i protivna sam nasilju u bilo kojem obliku! |
|
Stop iskonstruisanim optužbama, kontinuiranim progonima, prijetnjama, hapšenjima
Blagaj Japra-Peticija protiv izgradnje fabrike umjetnog gnojiva i izgradnje asfaltne baze
Preusmjeravanje sredstava za novogodišnji koncert u Sarajevu ka poplavljenim područjima
Peticija za zaštitu integriteta "Kapije", najvećeg mjesta zločina nad mladima u historiji grada Tuzla
Ima nešto što biste htjeli promijeniti?
Šutnja neće dovesti do promjene. Autor ove peticije se pokrenuo i poduzeo inicijativu. Hoćete li i vi uraditi isto? Pokrenite društveni pokret tako što ćete pokrenuti peticiju.
Pokrenite vlastitu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle zanimati!
Preusmjeravanje sredstava za novogodišnji koncert u Sarajevu ka poplavljenim područjima
14032 Kreirano: 2024-10-04
Ukidanje linije Sarajevo-Tel Aviv
10523 Kreirano: 2024-07-01
Apel za hitnu izmjenu i dopunu Krivičnog zakona Federacije BiH
5131 Kreirano: 2024-09-23
Peticija za uklanjanje tenka kraj Druge gimnazije u Sarajevu
1929 Kreirano: 2024-09-17
Otvoreno pismo Crnogorskog helsinškog odbora i grupe građana glavnom specijalnom tužiocu
1541 Kreirano: 2024-04-20
**STOP RUDNIKU litijuma na Majevici!**
1477 Kreirano: 2024-02-22
Inicijativa za smjenu Gorana Danilovića, direktora AKOKVO
952 Kreirano: 2024-03-14
Subvencija za mlade Kanton Sarajevo 2023
887 Kreirano: 2024-01-12
Otvaranje mesdžida/prostora za namaz- Penny PLUS/ WEST GATE Blažuj
873 Kreirano: 2024-02-22
Увођење додатног изласка за септембарски испитни рок
557 Kreirano: 2024-09-12
Peticija podrške novosadskom profesoru Dinku Gruhonjiću
518 Kreirano: 2024-03-24
RECI NE SPALIONICI ANIMALNOG OTPADA U KAKNJU!
462 Kreirano: 2024-10-16
VRATITE NAM NAŠU TETU SPREMAČICU!!
446 Kreirano: 2024-02-15
Peticija za HITNU smjenu Dr. Feride Radončić!
425 Kreirano: 2024-08-20
UDRUŽENJE RODITELJA GRADA ŠIROKOG BRIJEGA, ZAINTERESIRANE JAVNOSTI ZA SUBVENCIONIRANJE PRIVATNIH VRTIĆA ZBOG NAGLOG PORASTA CIJENA KAKO BISMO OSIGURALI I OMOGUĆILI DOSTUPNOST ISTOG ZA SVAKO DIJETE
390 Kreirano: 2024-07-15
Peticija za promjenu smjene maturantima STŠ Zavidovići
321 Kreirano: 2024-09-03
Blagaj Japra-Peticija protiv izgradnje fabrike umjetnog gnojiva i izgradnje asfaltne baze
304 Kreirano: 2024-02-16
Hoćemo park za pse u Bijeljni!
247 Kreirano: 2024-01-23
Glukagon za dijabetes u školama i ustanovama
197 Kreirano: 2024-10-13
STOP izgradnji centra za zbrinjavanje otpada u Brcko distriktu BiH
188 Kreirano: 2024-03-07