STOP nasilju i zlostavljanju djece! Jer nas se tiče!

Gost

2016-01-05 07:12

Ostavila sam potpis zato sto i ja sama imam dvoje male djecice i neznam sta me sutra ceka.. radim kao prosvjetni radnik u srednjoj skoli i djeca koja dolaze u prve razrede srednje skole su katastrofa iz generacije u generaciju.. cast izuzecima. Ali je sve teze i teze iz godine u godinu postavit se prema uceniku.. jer sam ucenik ima podrsku roditelja iako je nesto lose uradio!!
Nina

2016-01-05 07:14

Da,ovo je strasno gdje smo zalutali svi zajedno,Sramim se,stradaju djeca,bolesnici,uposlenici,radnici,porodice ,Zrtve smo svi,dijelim bol sa porodicom,i moj potpis za tuziti BH odnosno sve nas sudu za ljudska prava...i da se nikada i nikome ovo ne dogodi....Dragi Mahire spavaj i odmaraj se od zvijeri...koje su te proganjale,mi odrasli treba da patimo...

Gost

2016-01-05 07:18

Protiv sam svakog nasilja, pogotovo onog prema slabima i nejakima

Gost

2016-01-05 07:19

šta još treba da se desi, da se u glavama moćnika neke stvari razbistre...imaju djecu, ako su ona zaštićena, ko kaže da će i unučad biti... vrijeme prolazi, a devijantni umovi se razmnožavaju...ne želim da pomislim šta čeka našu omladinu... sveprisutno od obdaništa pa nadalje...ali ne diraj, on je nečiji

Gost

2016-01-05 07:23

Jer mi je stalo, jer me se tice, jer je nasilje nepotrebno i treba ga kaznjavati iako je rijec o malodobnicina.

Gost

2016-01-05 07:24

Uzasno je sve sto se desava u skolama. Ali treba educirati pored nastavnika i roditelje, jer roditelji djece koja imaju problema obicno niti dolaze na roditeljske niti sami znaju kako se boriti sa tim od svih silnih danasnjih problema... Bitno je da roditelji provode vrijeme sa svojom djecom i to svaki minut svoga vremena jer je to najvaznije...

Gost

2016-01-05 07:24

STOP NASILJU I ZLOSTAVLJANJU DJECE

Gost

2016-01-05 07:25

Zato što imam unuku koja ima 10 godina ide u osnovnu školu, a i zbog svih maloljetnika koji ni na koji naćin nisu zaštićeni, zato bi svi građani trebaloda potpišu ovu peticju. Dosta maltretiranja sa svih strana.
Mirjana
Gost

2016-01-05 07:26

Kriminal se mora adekvatno sankcionisati. Niko ko uradi zlocin, ne smije biti zasticen godinama, jer se na taj nacin ohrabruje ucestalost iste vrsta kriminala...

Gost

2016-01-05 07:26

Želim da prestane maltretiranje djece u školama od strane njihovih vršnjaka. Da se svi malo više pozabavimo djecom i obratimo malo više pažnje njima kako u školama tako i u kuci kako bi na vrijeme spriječili ono što se desilo Mahiru, Aleksi ili bilo kom djetetu.

Gost

2016-01-05 07:28

zato sto sam majka, zato sto je omladina nasa buducnost, zato sto je omladina buduce drustvo, zato sto zelim ljudskost da stitim, zato sto se zalazem za civilizaciju, sprovodenje i usvajanje modernih zakona, za skole i obrazovanja, ljubav i postovanje, zato sto svaku vrstu nasilja i zlostavljanja osudujem i zahtjevam u jednom modernom demokratskom drustvu osudu svih ucestalih. Zato sto mi je zdrav odgoj i podrska djeci i omladini na srcu.
Nina

2016-01-05 07:33

Ljudi se plase,odrasli nesmiju da prijave,a kako dijete da prijavi...Ovdje strah vlada....

Gost

Kao majka deteta sa autizmom, koje je takođe diskriminisano na različite načine, od sveg srca potpisujem ovu peticiju. Takođe, podržavam svoju prijateljicu Alisu da izdrži i ustraje, jer nas se sve tiče!

Gost

Zato sto sam i sam bio žrtva nasilja u osnovnoj školi slično kao mali Mahir. Nisam želio da budem drugačiji ali sam bio mada to nije bio moj licni izbor. Sredina u kojoj sam odrastao nažalost jos uvjek ni danas nemoze da shvati da biti drugačiji, gay, debeo, velikog nosa, mršav, rastavljenih zuba, pjegav imati bubuljice po licu nije izbor i zbog toga niko nema pravo da se iživljava na tebi i demonstrira snagu . Demonstriranje sile u grupi je najčešći oblik iživljavanja nad nedužnim žrtvama sto predstavlja kukavičluk , aroganciju , neupućenost , naivnost pa i razmaženost prvenstveno od strane roditelja , društva i organa vlasti. Nažalost država i naši političari su bili i ostat će nesposobni i nezainteresirani da bilo sto promjene u zakonu i u praksi sve dok jednog dana njihova vlastita djeca ne padnu u ruke i nepostanu žrtve tih istih huligana koji slobodno i nekažnjeno hodaju Sarajevom i čitavom BIH. Ja sam bio prisiljen da napustim Sarajevo grad u kojem sam rodjen i u kojemu sam trebao da provedem bezbrižno djetinjstvo kao i većina mojih vršnjaka. Nažalost djetinjstvo daleko od toga da je bilo bezbrižno a traume koje sam tada doživio i preživio od svojih vršnjaka nosim i dan danas sa sobom bez obzira koliko sam daleko od Sarajeva. Nisam bio usamljen slučaj bilo ih je jos... Ponekad se i dan danas pitam da li bi bolje bilo da sam postupio na isti način kao i mali Mahir i jednom za svagda prekinuo svu tu nanjetu bol i poniženja koja sam trpio iz straha sve da neko ne bih jednoga dana otkrio mojim roditeljima ono sto bi im nanijelo možda i veću bol od one koju sam ja krio i nosio u sebi godinama. Jedino sto sam želio je da budem voljen kao drugi a ne odbačen i kažnjavan zato sto sam drugačiji i to ne po vlastitom izboru. Kada bih se ponovo rodio i mogao da biram ne bih izabrao da budem drugačiji. Zašto ? Jer bi mi djetinjstvo bilo mnogo bezbrižnije i život jednostavniji posebno na Balkanu. Nedopustite da vaša djeca budu prinudjena da napuste dom i svoje najbliže iz straha i nesigurnosti za vlastiti život. Pričajte sa njima, stavite im jasno do znanja da nema ama bas nista o čemu nemozete da porazgovarate i da ste im upravo vi najveći prijatelj koji im sigurno nikada nece okrenuti ledja. Pružite im podršku, sigurnost i ulijte nadu da bi spriječili ono najgore. Nemojte čekati ni na skolu niti izvrsne organe vlasti jer bi moglo biti kasno.

Gost

2016-01-05 07:34

Potpisujem peticiju da bih dala svoj skromni doprinos u borbi za izmjenu zakonske regulative u vezi vrsnjackog nasilja. Krajnje je vrijeme da se stane u kraj maloljetnim siledzijama, silovateljima, sadistima i onim koji ih odgajaju! Drakonske kazne za odgajatelje, registar maloljetnih sadista i njihovih roditelja i trajno izopcenje iz Drustva! Dozivotna zabrana zaposljavanja u bilo kojoj drzavnoj instituciji! I sve ovo je malo za ono sto cine i sto su cinili svojim zrtvama!

A u vezi ovog posljednjeg slucaja, pod hitno objaviti imena monstruma i njihovih roditelja. Iako sam sigurna da se radi o vec poznatim roditeljima tako da imena djece nisu ni potrebna! Pun je grad  posljeratnih tajkuna, propalih sportista, propalih ambasadora, "uspjesnih" poduzetnika cija djeca su zaticena bolje od polarnih medvjeda! Hocemo IMENA roditelja da znamo s kojim monstrumima zivimo, a njihovi CV-ijevi su nam vjerovatno vec dobro poznati!

Gost

2016-01-05 07:36

Peticiju potpisujem jer nasilje i zlostavljanje djece u porodici, društvu, školi, ili bilo gdje, nikada nema niti može imati opravdan razlog i treba ga spriječiti a ne liječiti. Smatram da je nemoguće traumatiziranu djecu potpuno izliječiti, oni će zauvjek nositi ožiljke nasilja. Na nama odraslima je da se zauzmemo za prava djece.

Gost

2016-01-05 07:36

Dosta je nasilja nad neduznom djecom !!!
Kao roditelj, tetka trazimo pravo za zdravo djetinjstvo, bez tortura od strane vrsnjaka, da djeca bezbrizno idu u skolu, kina, druzenja.....a ne da budu zrtve nasilja pojedinca, koji od obijesti ne znaju sta ce od sebe!!!!
STOP MOBINGU I NASILJU NAD DJECOM

Gost

2016-01-05 07:39

Pa potposao sam jer je stanje ne samo glede zlostavljanja djece vec uopste postalo neizdrzivo.Potisujuci peticiju cinim jedan minimum sa nadom da cu doprinijeti pritisku na one koji su nadlezni da rijese makar jedan od gorucih problema u BiH.

Gost

2016-01-05 07:39

Da bi smo zastitili nasu djecu i spriječili manijake da se iživljavaju nad njima.Da bi smo im obezbjedili sigurno odrastanje bez straha ....
Mira

2016-01-05 07:43

Dragi odrasli BH gradjani,koliko dugo ce da pate nasa djeca diljem BH,a ovdje najvise vjernika i obrazovanih po jednom kvadratnom metru....

Gost

2016-01-05 07:43

Stop nasilju djece jer su djeca cijelo bogastvo ovoga svijeta!

Gost

2016-01-05 07:45

Ugnjetavaju nas kontinuirano iz godine u godinu a mi trpimo i ćutimo,nema pravila gdje,tko ,kada ili kako bitno je da pregaziš onog za kog se zna da će da ćuti i trpi.
Majka sam.
Majci možete činiti zla koliko želite.Sve će podnijeti.
Ali djecu,...ne dirajte joj u njenu djecu.

Gost

2016-01-05 07:45

Moj Tito, da te je vratiti na 7 dana.

Gost

2016-01-05 07:46

Da nadzorni reaguju, da ne dozvole da se ikada više ponovi.

Gost

2016-01-05 07:48

Jer me se tiče