Hitno suspendovati lejlu Čolak

Quoted post

Ed

2016-08-30 17:25

Hvala Bogu pa ima pravnika muslimana, pa sad lijepo skupimo se svi pokrenuti tužbu protiv novinarke i tražiti odštetu. Ovakvim tekstom nije omalovažavala samo muslimanke 21 vijeka već i naše pretke. Ne znam šta je tu čudno što neko nosi mahrmau i zar, prije 50-ak godina su ga nosile s ponosm naše nane, a djedovi čakšire i fesove, a bradu su svi imali. 

Razlika između slobode govora i vrijeđanja je velika. Djevojka očito gaji veliki animozitet samo prema Islamu. Ne vidim da je napisala nešto za časne sestre, za ortodoksne jevrejke. Da je to dopisala sigurno bi reagirali na njenu objavu svi drugi kao govor mržnje i nacionalizam. Ovako je svi veličaju jer je "napala" muslimanke. Sram da je bude. Iskreno ja sam jako ogorčen takim bezobraznim i bahatim ponašanjem. Upoređivati mahramu sa dildom, je stvarno kruna bezobrazluka, kućnog ne odgoja i istinske mržnje prema nečemu što ne poznaje. 

Čitam komentare tipa: "Sram vas  bilo, hoćete da ostane bez posla i da izgubi svoj hljeb, koji pošteno zarađuje!". 

Strašno, da neko ne misli kako se osjećaju žene koje je svojim tekstom povrijedila Lejla. Mahrama se nosi zbog sebe, zbog pokornosti prema svevišnjem stvoritelji, ne zbog marketinga i čaršije. Nema pravo niko, ali baš niko da vrijeđa žene sa mahramom, i da ih predstavlja ako bića bez inteligencije i mozga, bića koja "moraju zbog 'nake vjere i zbog muškaraca" biti pokrivena. Žene sa mahramom po mnogim anketama koje su rađene u zemljama gdje su muslimani manjina, izazivaju poštovanje, jer svojim skornim oblačenjem sreću pažnju prvenstveno na svoju inteligenciju i obrazovanje, a ne na svoje tijelo. 

Još nešto, iz komentara pročitah gomilu psovki i uvreda. Ja sam svejstan da ste izrevoltirani, i ja dok sam čitao tekst iskren da budem psovao sam za sebe, ovu bezobraznu osobu. Ja sam i sad mogao napisati j.... ti familiju, korijen i sjeme, rod i porod...ali time bih se sputio na njen nivo, za koji se treba poprilično namučiti pa se sputiti na njega. Molim vas smirite svoje strasti, znam da je ovo uzrujealo jako sve nas. Sve se ovo lijepo bez halabuke može riješiti na sudu i jednom organizovanom sudskom sporu gdje svi možemo učestvovati, ako treba i sa donacijama za nekog boljeg advokata i tražiti novčanu odštetu za duševnu bol žena sa mahramom. Toliko. 

ps: sa zadvovoljstvom sam podpisao peticiju i proslijediću prijateljima da je što više ljudi potpiše i uključi. 

Pozdrav

Replies

Gost

#473 Re:

2016-08-30 18:45:16

#458: Ed -  Hvala Bogu pa ima pravnika muslimana, pa sad lijepo skupimo se svi pokrenuti tužbu protiv novinarke i tražiti odštetu. Ovakvim tekstom nije omalovažavala samo muslimanke 21 vijeka već i naše pretke. Ne znam šta je tu čudno što neko nosi mahrmau i zar, prije 50-ak godina su ga nosile s ponosm naše nane, a djedovi čakšire i fesove, a bradu su svi imali. 

Jasno je da živiš u imaginarnom svetu, ali ne bi bilo loše da ponekad svratiš na kahvu u ovaj pravi svet.

''Razlika između slobode govora i vrijeđanja je velika. ''

A gde si to pročitao? U Mikijevom Zabavniku? Pokaži mi, gde te boli uvreda?

''Ne vidim da je napisala nešto za časne sestre, za ortodoksne jevrejke.''

To je zato što si nepismen, očigledno. ''ILI BILO KAKVO VERSKO OBILJEŽJE'' - to je deo njenog teksta. Kako se hrišćani u tome nisu pronašli, jevreji, nego samo radikalni islamisti. Nisu joj čak ni muslimani zamerili, već samo onaj najradikalniji i najzatucaniji sloj društva.

''Da je to dopisala sigurno bi reagirali na njenu objavu svi drugi kao govor mržnje i nacionalizam.''

Govor mržnje, zato što joj nešto smeta? Jel pozivala na linč? Nasilje? Nije. Što preuveličavaš, majmune?

''Iskreno ja sam jako ogorčen takim bezobraznim i bahatim ponašanjem.''

Iskreno, zabole nas sve kolektivno kurac, što si ogorčen.

''Strašno, da neko ne misli kako se osjećaju žene koje je svojim tekstom povrijedila Lejla.''

Strašno. Kako je smela? Užas. Šta ćemo sada? Eno, suze liju, Bosna u poplavama. Bole ih pička, nego su dokone i sujetne, zle i pokvarene, osvetoljubive, glupe, indoktrinirane, zatucane.

''Mahrama se nosi zbog sebe, zbog pokornosti prema svevišnjem stvoritelji, ne zbog marketinga i čaršije.''

Pa to i jeste marketing, kada je nosiš zbog nekoga, a ne zato što ti je realno potrebno, smeta ti sunce ili slično. Glup si ko noć.

''jer svojim skornim oblačenjem sreću pažnju prvenstveno na svoju inteligenciju i obrazovanje, a ne na svoje tijelo. ''

Koja inteligencija, ona koja ne razume šta je sloboda govora? :D

''ali time bih se sputio na njen nivo'' 

Spustio si se i niže od najnižeg, time što si pokušao kao da objasniš kako bi ti jebo njoj mater, ali nisi, jer si kao fin, ko i onaj izmet što se kao izvinjavao što joj je slao poruke pretnji smrću...

''Sve se ovo lijepo bez halabuke može riješiti na sudu i jednom organizovanom sudskom sporu gdje svi možemo učestvovati, ako treba i sa donacijama za nekog boljeg advokata i tražiti novčanu odštetu za duševnu bol žena sa mahramom. Toliko. ''

Tako je. Na sud, pa da vas osramote kao stoku. Pa da vidite šta je sekularna država u kojoj ne vlada šerijat, već sloboda govora.
Ne samo da nećeš dobiti odštetu, već ćeš zbog uvrede časti i duševne boli, morati da isplatiš odštetu.

'''ps: sa zadvovoljstvom sam podpisao peticiju i proslijediću prijateljima da je što više ljudi potpiše i uključi. ''

Sa zadovoljstvom skoči sa najbližeg mosta, i smanji broj glupana na ovoj planeti. Talibanu.