Pravo na hidžab: Borimo se za svoje pravo
Quoted post
Gost |
#570 Re:2016-02-04 10:37Pa borila bi se i za njihova prava da su stali na stranu sestara kojima je udareno na cast. Medjutim oni su sutili, tako cu i ja sutiti za njihovo pravo. Neka se bore. I mi smo se borili. Izlazili smo na ulice, zaposlene i ne zaposlene sestre stale su u odbranu jedne sestre. Potpisivale smo se. Pokrivene i ne pokrivene. Muslimanke i nemuslimanke ( za njih cu se boriti jer su i one stale uz nas) . Neka se bore za svoja prava, a ne da se kace kada smo mi nesta uspjeli. I to me ne cudi u ovoj drzavi. Sto su sutili? Zasto nisu izasli na mirne demonstracije? Ustvari nebi me cudilo da sada svi pocnu udarati tuzbe nama koje smo izlazili na ulicu. Ovo ima smao kod nas. Nigdje vise. I upravu je on/a koja rece da se treba uzvratiti tuzbom za dusevnu bol. I javno izvinjenje.
Zaboravljaju da muslimani nikad nisu bili ponizeni, to je obecanje od Allaha, od Poslanika s.a.w.s. Islam ce uspjet sa ili bez nekog.
neka ovo bude pouka onima koji su komentarisali ko ce u dzenent ko u dzehennem, neka bude pouka onima koji su davali komentare tipa ETO VI KOJE VOLITE TAGUTE I POSTUJETE TAGUTSKE ZAKONE.....ISLAM JE POBIJEDIO. I jos ce se u ime tih tagutskih zakona izviniti nama. Drago mi je prvenstveno radi komentara od Abdullaha, od Ponosne Muslimanke, i ne znam jos ko nije izlijevao svoj otrov ovdje u ime islama.
Eto Vam. sada se vi borite za prava svoje brade, skracenih nogavica i nikaba. SRETNO! Isto kao sto se necu boritiv za prava LGBT populacije, tako ni za vasa, upravo radi vasih otrovnih komentara pune mrznje prema nauci i obrazovanju. meni prvo ovih dana na temu protesta nije bilo jasno da moze postojati podjela na tom planu,cuuj dijelimo se a mahrama u pitanju,sine kad otkriju sud otkrce i opstinu,i licne dokumente ,..kad sam pouklapala te mustre iz njihovih glava,i shvatila o cemu oni ustvari,nemam rijeci ,...na kraju..nije ni cudo da nas vlasi brane po sudovima a i najtvrdje orahe Allah iskusa da mooooraju doc na sud. Zalosno je samo sto je dosao vakat gdje su postene muslimanke, SAME morale da se bore za svoje prava, BEZ podrske BRACE. Pitam se samo kako bi se Poslanik s.a.w.s u grobu okrenuo da zna kakva nam je BRACA da su nas NAPUSTILI, da bi nas oni prvi gurnuli u vatru itd. i mi se cudimo sto nam se desila 1992 godina! Cudimo se na broju silovanih sestara, nasih majki, nena, djece. Nekad se govorilo muskarac cuva suknju svoje zene, sestre, rodice..danas se moze reci muskarci se kriju iza plasta svoje nene, sestre, rodice itd itd. Manji od makova zrna. Sramota!
Cak su nam neki uvazeni sejhovi dali podrsku "pismenim" putem. Hvala na tome, iako je to MALO. Jest da donekle povecava moral, snagu, ali malo za razliku od onoga da su mogli postici vise uticajuci na bracu koja ih tolikooooo prati i slusa.
Opet kazem, za muskarce, nasu bracu, SRAMOTA!
Za zene pod nikabom koje nisu izasle SRAMOTA
A svi bi gazdovali i naredjivali zenama.. o jadooo jadavi....
Niste u stanju cast jedne sestre da branite , a bi isli u dzihad!
Zar ovo nije bio dzihad? Dzihad gdje da se ne izrazim bila vasa "mu*a". |
Replies
Gost |
#580 Re: Re:2016-02-04 18:26:01Moram reći da je sestra upravu. Zaista je tužno koliko smo nisko pali. Svi znamo da uvaženi šejh Kuduzović nema profila, da ustvari njegov "glasnogovornik" objavljuje stvari na fb. Toliko smo nisko pali, da je čovjek imao x telefonskih poziva od strane brace da li da podrže ovu sestru i incijativu.
Znači sestri je udareno na čast, i ono nema pametnijeg posla nego zvati tamo neku x osobu da li se smije potpisat ovdje s obzirom da se radi o sestri koja podržava tagutski zakon.
Koliko smo nisko pali. |
Peticija za zaštitu integriteta "Kapije", najvećeg mjesta zločina nad mladima u historiji grada Tuzla
Stop iskonstruisanim optužbama, kontinuiranim progonima, prijetnjama, hapšenjima
Blagaj Japra-Peticija protiv izgradnje fabrike umjetnog gnojiva i izgradnje asfaltne baze
Preusmjeravanje sredstava za novogodišnji koncert u Sarajevu ka poplavljenim područjima
Ima nešto što biste htjeli promijeniti?
Šutnja neće dovesti do promjene. Autor ove peticije se pokrenuo i poduzeo inicijativu. Hoćete li i vi uraditi isto? Pokrenite društveni pokret tako što ćete pokrenuti peticiju.
Pokrenite vlastitu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle zanimati!
Preusmjeravanje sredstava za novogodišnji koncert u Sarajevu ka poplavljenim područjima
14041 Kreirano: 2024-10-04
Ukidanje linije Sarajevo-Tel Aviv
10527 Kreirano: 2024-07-01
Apel za hitnu izmjenu i dopunu Krivičnog zakona Federacije BiH
5138 Kreirano: 2024-09-23
Peticija za uklanjanje tenka kraj Druge gimnazije u Sarajevu
1930 Kreirano: 2024-09-17
Otvoreno pismo Crnogorskog helsinškog odbora i grupe građana glavnom specijalnom tužiocu
1541 Kreirano: 2024-04-20
**STOP RUDNIKU litijuma na Majevici!**
1477 Kreirano: 2024-02-22
Inicijativa za smjenu Gorana Danilovića, direktora AKOKVO
952 Kreirano: 2024-03-14
Subvencija za mlade Kanton Sarajevo 2023
887 Kreirano: 2024-01-12
Otvaranje mesdžida/prostora za namaz- Penny PLUS/ WEST GATE Blažuj
877 Kreirano: 2024-02-22
Увођење додатног изласка за септембарски испитни рок
557 Kreirano: 2024-09-12
Peticija podrške novosadskom profesoru Dinku Gruhonjiću
518 Kreirano: 2024-03-24
RECI NE SPALIONICI ANIMALNOG OTPADA U KAKNJU!
469 Kreirano: 2024-10-16
VRATITE NAM NAŠU TETU SPREMAČICU!!
446 Kreirano: 2024-02-15
Peticija za HITNU smjenu Dr. Feride Radončić!
425 Kreirano: 2024-08-20
Za dekriminalizaciju kanabisa u medicinske svrhe: Pomozimo pacijentima da dobiju potrebnu terapiju!
416 Kreirano: 2024-12-05
UDRUŽENJE RODITELJA GRADA ŠIROKOG BRIJEGA, ZAINTERESIRANE JAVNOSTI ZA SUBVENCIONIRANJE PRIVATNIH VRTIĆA ZBOG NAGLOG PORASTA CIJENA KAKO BISMO OSIGURALI I OMOGUĆILI DOSTUPNOST ISTOG ZA SVAKO DIJETE
390 Kreirano: 2024-07-15
Peticija za promjenu smjene maturantima STŠ Zavidovići
321 Kreirano: 2024-09-03
Blagaj Japra-Peticija protiv izgradnje fabrike umjetnog gnojiva i izgradnje asfaltne baze
304 Kreirano: 2024-02-16
Hoćemo park za pse u Bijeljni!
248 Kreirano: 2024-01-23
Glukagon za dijabetes u školama i ustanovama
221 Kreirano: 2024-10-13