Pravo na hidžab: Borimo se za svoje pravo

Gost

/ #604 Re:

2016-02-09 12:38

#603: Denisa Malić -  

Ja, koji sam stao na odbranu sestre napisat ću zašto! Ze mene nema logike da osobe koje su toliko vremena potrošile studirajuči neki zakon, koje su stažirale na sudu ( što ne može svakog) TO SVI ZNAMO, PA ČAK I PTICE NA GRANI. Od te svoje tolike nauke, nisu u stanju da se izbore za SVOJE pravo. Pa kako su planirane i na koji način sutra da brane prava sestara i braće svoje? Ko se bori za njihovo pravo? Prva si ti, ko si ti? Nisi ni diplomirana pravnica, pitanje je da li si zaposlena igdje, šta si od škole završila, ali si se tako angažovala da, vjerujem, ovdje ih je 80% pomislilo da si diplomirana pravnica.  To je kompliment! Ne krije se nikakav sarkazam. 

Drugo, druga osoba koja diplomirane pravnice brani je upravo dotična profesorica Bosanskog jezika.  Zašto? I na žalost, iza nje se krije njezina nezaposlenost. Isuviše slobodnog vremena. Zašto nije pokrenula akciju zaposlimo pokrivene u Mostaru? Ovako nekako ispada žena priča nekakve priče (laži) o gradu u kojem prvo ne boravi, drugo te priče su zasnovane na rekla-kazala (trač). Ona ima jedino pravo da piše o svom gradu. Da piše u svoje ime zašto nije zaposlena. 

Treće, za gospođu Azru se slažem da je oklevetana. Žena je prisustovala, imamo i dokaz.

Četvrto, sve dok pokrivenih ima u bolnicama, školama, opštinama, niko nema pravo da govori kako je status pokrivenih ugrožen. Sve dok pokrivene hodaju slobodno ulicama ne plaćajući kazne, niko nema pravo da priča o bajkama kako su sestre danas ugrožene. Ugrožena je braća s bradom i kratkih hlačama. 

Peto, zašto nisu intervijuisali sudinicu koja je pokrivena? Zašto se baš traži "vlah" u ovakvim situacijama? Zašto okrećemo glavu od činjenice (a imamo i spisak) da su Bošnjaci (muslimani) glasali za zabranu hidžaba?