Pravo na hidžab: Borimo se za svoje pravo

Gost

/ #512

2016-01-30 20:22

Potisal sam je, jer nisam za skidanje hidžaba ni u koj situaciji. I potpisala sam je, da se zna za nas koji smo za hidžab.
Nisam je potpisala što se nekog bojim za svoje stanje, niti za stanje čvrstog vjernika. Allah je na našoj strani pa makar se taj zakon i donio. Prava vjenica neće skinutu hidžab ni po cjenu gubljenja posla ni po cijenu nepoštivanja zakona. Ne bih se odazvala pozivu neke ustanove u koju nemam bujruma sa svojim hidžabom, ma kakve posljedice snosila, a Allah će me kao pravu vjernicu zaštititi takvog iskušenja.
Sjetim se situacija na kosovu, gdje su zabranili djevojkama sa hidžabom da ulaze u školska dvorišta i da pohađaju nastavu. Allahu dragi, gdje je tu tolerancija, suosjećajnost okoline, pa da svi , i muško i žensko stave maramu na glavu i krenu u školu. Pa nek im nedaju da uđu, pa tako iz dana u dan, pa da vidimo ko bi tu na kraju popustio. Tako bi i u ovoj prilici trebalo da bude. Bit će onako kako smo ko društvo zaslužili kod Allaha. Što smo posijali to ćemo i požeti a Allah će zaštititi prave vjernike. A ako do iskušenja i dođe vjernik sve prihvata, jer nikad se ne zna u čemu je hajr. Tako ne znamo šta se krije iza gubitka posla, možda bolji posao ili veća nafaka. Takvo je stanje vjernika.