Peticija Ambasadi SAD povodom preustroja FBiH
Ova rasprava je automatski kreirana od peticije Peticija Ambasadi SAD povodom preustroja FBiH.
Nikola |
#262013-02-04 06:53meni bas i ne smeta da se Bosna prosiri iz srcolike u jabucastu Bosnu. onda sva moja rodbina moze biti u Bosni i ne mora ostavljati rodnu grudu. |
buco |
#302013-02-05 11:05Trazili ste gledajte,preustrojavanje BIH sa ovakvim istim liderima što su na vlasti već 20 godina je ponovo trpanje magle u vreću. Kasnite za kladuščanima koji su tražili autonomiju i krenuli u bolju budućnost na čelu sa FIKRETOM ABDIĆEM koji je bosnu htje da ustroji prije žrtava kako u Krajini tako u cjeloj BIH. |
Gost |
#312013-02-05 20:01 Istovremeno R.S. i Federacija sa kantonima su nastali u Deeytonu, mogu zajedno i nestati. Gosp.ambasador SAD izabrao liniju manjeg otpora, a hoće da pokaže pamet i volju da vrši preustroj. Gosp. BiH se moze posmatrati samo cjelovita, svaki drugi postupak je gubitak vašeg kredibiliteta. Ustav R BiH daje rješenje presude Sejdić-Finci pa kada ste voljni da korisno uradite aktiviraj Ustav |
Nada |
#33 Peticija2013-02-06 06:19Slazem se sa Peticijom , znam da je ostvarivo i ostvareno ono sto narod trazi. |
Dina |
#34 Re: Peticija2013-02-06 06:31
e pazi Kaco "Religiozne teroristicke stranke" nisu religiozni muslimani bili teroristicki organizovani AKO su branili svoju zemlju od terora JNA koja nas nije odbranila vec napala. Organizovani su specijalci koji su se morali suprotstaviti jakom teroru.
|
Zoka Ostojic |
#36 Re:2013-02-06 06:40Pa da znas nikakve autonomije ne mogu biti u Bosni jer Bosna i Bosnjaci imaju pravo na ravnopravnosti na cijeloj teritoriji svoje Domovine , a zasto onda da drugo Stanovnistvo nase Domovine bude potcjenjeno i ugrozeno . Sta je tebi. Svi su Bosnjaci i imaju jednako gradjansko pravo u cijeloj Drzavi .
|
Jadranko V. |
#37 Re: :)2013-02-06 06:43Bilo bi vise sretnih Dalmatinaca pa bi i Hrvati mogli biti brojniji haah |
Jovo M. |
#38 Re: Re:2013-02-06 07:35Tako je Zoka ----- ako su Bosnjaci svi i Katolici i Pravoslavni i Muslimani ali bogami i Jevreji i Romi i puno jos razlicitih pojedinaca i grupa, da ne kazem o onima sto se sada skoluju u Dijaspori pa dolaze iz Amerike , Danske Svedske , Turske Rusije i crnih i zutih rasa- mjesaju brakove sa strancima , Pa ako imaju djedovinu u Bosni ili zenili se i zive ovdje .... moraju sve polagat Bosansko drzavljanstvo . Jezik zvanicni moramo zvati Bosanski jezik . Ljudi to je lako napraviti . Ovako razmislja svaki slobodan um ako nije opterecen nacionalno-vjerskim utjecajem. Istorija nam je 1000 godina poznata. Nije cudo sto smo bili podjeljeni - djelile su nas i ucile crkve prije Muhamedanaca . Nema veze . Ostali smo ovdje svi. Bosna ima realno izglede da procvjeta u punom sjaju i bogatstvu bez pomagaca sa strana. Nasa savijest je zrela i priznala da je Bosna jedinstvena drzava sa svojim Bosanskim jezikom koji razumije i govori cijelo stanovnistvo bez obzira na njihovo porijeklo . Jezik ima 3 dijalekta , narjecja sto je normalno da ima i jos raznih lokalnih govora koji nisu uvedeni u skolski i knjizevni zvanicni jezik Bosne i H. Nikom se ne moze zabraniti da govori svoj maternji jezik u privatnom zivotu . Bilo je i prije tako . Samo smo iz politicko-osvajackih-izdajnickih razloga poceli govoriti Srpski a neko samo Hrvatski . Bosnjaci su bili zbunjeni i govorili SH ILI MATERNJI . Ma on je Bosanski i nema ustrucavanja zbog toga. Zivi se u Bosni i oni izvana znaju da je ovaj nas Bosanski jezik . Da razume nas oni ali pismo i govor nije isti i kod susjeda, Ja naucio Ruski pricat a tek onda shvatio da oni medju sobom znaju odakle je ko po govoru. Ne govore isto ali zvanicno svi znaju Ruski sluzbeni drzavni jezik . Privatno sa familijom i svojima tamo kad se pricaju niko ih ne razume. Amerikanci isto. Pa u Srbiji je Srbski jezik i nema veze ko je ko tamo svi uce od domaceg stanovnistva govoriti . Pa i Slovenci isto svi govore Slovenski iskljucivo i moras ga uciti ako si tamo. Nama valja Peticiju potvrdit i imat Parlament ... Ustav i Zakon za cjelo stanovnistvo RED I OBAVEZAN RAD, Zdravstveno osiguranje kao nekad i skolstvo -- besplatno-- da se odbija procenat od svake plate. Imamo sansu da ucimo cijelu planetu kako se treba zivjeti. RELIGIJA --- svaka njoj cast. Dosta su politizirali svoj stav prema Bogu i ljudima. Covjek moze bit sretan i vjerovat kako hoce i da ne prigovara nikome da je ugrozen zato sto oni drugi ljudi vjeruju drugacije. Naucili smo se mi na toleranciju.
|
Gost |
#392013-02-06 10:32Dragi Bošnjaci širom svijeta ne budite slijepi pored očiju,niko više ne može da nas razočara samo nam oči otvara. |
Gost |
#40 Re: Re: Re:2013-02-06 16:55#38: Jovo M. - R Bosanski ti pricaj u svojoj kuci na ulici , ma pricaj gde hoces ali taj jezik ne postoji ....a samo da znas u Srbiji se govori Srpski jezik ,a ne kako si ti napisao "Srbski" ( prvo malo citajte gospodine) A ovim muslimanima,bosnjacima ili kako se vec zovu poruceujem da malo vise citaju istoriju, a ne historiju i da se ostave politike mrznje prema srpskom nardou i Republici Srpskoj jer mrznja ce vas odevesti tamo gde ne zelite ici ... |
Gost |
#41 Re: Re: Peticija2013-02-06 16:57O cemu ti pricas covece a ? xaxaxa zivis u zabludi ..probudi se |
Fuad |
#42 KO SMO MI???2013-02-07 00:33Mi smo svi Bosanci i Hercegovci, gradjani Republike Bosne i Hercegovine,,, tako bi trebalo biti!!! |
Fuad |
#43 Re: Gostu2013-02-07 00:35Mani se Bosnjaka, Srba i Hrvata,,, mi smo svi Bosanci (skraceno) ili Bosanci i Hercegovci!!! Neka svako bira religiju,,, licna stvar,,, ali nismo ni Bosnjaci,,, to je nekad bilo,,, sadasnji Bosnjaci nemaju veze sa nekadasnjim Bosnjacima,,, sadasnji Bosnjaci su samo Muslimani!!! |
Bodo S. |
#44 Re: Re: Re: Re:2013-02-07 09:02Eto ti skole , pa nisi svestan da Srbija ima svoje mesto na karti i nema sirenja posle svakog zveckanja oruzjem . Izgubili ste Jugoslaviju.... niste je sacuvali . JNA vas je u crno zavila, ali jeste napravili Srbsku na Bosanskoj teritoriji . Jos niste nigdje procitali kako se to desilo, a drago vam kad neko govori srpski jezik. Vi sami niste sretni sto imate tu svoju Srbiju sve nesto zevate napolje , gladni i ratoborni . Slutite da ni Srbija nije vasa prapostojbina , znate da ste dosli iza Karpata i Rusi vas vole, ali zato mislite da je vasa misija sirenje pravoslavlja i srbstva na Evropu sto dalje pa i do Londona . Da unistite Evropsku Uniju? Bosanci vole i postuju svoje susjede pa cak i kada oni nisu dobronamjerni i posteni . Bosnjaci znaju da svaki covjek pojedinacno u svom zivotu nosi svoje vaspitanje i odgovoran je za svoje ponasanje licno. Karma postoji . Ponekad vas ne razumemo ali verujemo da je sve prolazno . Izgubili ste vi mnogo raznih zemalja koje su planirane da budu sve Srbske zemlje. hahahah --- a eto mozete se nadat --- sve dok vam kriminal dusu hrani i vodi. Znamo da nista nije vecno , pa to i jest glavna POENTA u predmetu sto se zove Istorija . Nikad nije malo citanja Istorije . A ja govorim sve jezike koje znam i naucim i slobodan sam Bosanac u sred Banja Luke.
|
Amela M. |
#45 Re: Re: Gostu2013-02-07 09:30Pa danas su dokazali ... oni sto su u Crkvama trenirali svoju nacionalnost a ne religiju. Sa strahom i gadjenjem sakrivali su svoje vjekovno porjeklo Bosniansko .... sta pa eto odbacili svoju postojbinu pretvarali se u svoje susjede i sami sebi uskocili u usta. Sad sami sebe zovu Hrvat , Srbin, ... Sad ne mogu da se nazovu Bosnian jer im je neko vjekovima trubio u usi da su oni dio od onih preko granice u susjedstvu koji jos nisu ni imali Kralja ni drzavu. A oni sto su bili tvrdji i imali svoju Bosansku Crkvu , izgubise sve i Kralja i drzavu i prihvatise Islam da bi sacuvali svoju Domovinu nezavisnu od utjecaja i pritisaka komsija. Ma ni Turci nisu bili prijatelji nego odvlacili svako dobro sto je bilo u Bosni . Rusi im svojim suknjama prevrnuse dvor . Bosnu su puno puta iskoristili . Samo hvala im na Religiji , koja se Bosnianima svidjela. Tako je ipak ti muslimani nikada nisu sebe nazivali JA SAM TURCIN . nEEE . Bosanski ili Bosniani muslimani su zaista sacuvali svoje porjeklo Bosnjansko i nisu dopustili ni Turcima da se Bosna izbrise. Sjeti se a Turci i njihovi janjicari setali su Bosnom 437 godina . Bosnjani su ostali Bosnjani sa vjerom muslimanskom. A oni sto su ranije pali pod pritisak Krscana u pogranicnim teritorijama bili su UGROZENI i bezpomocni. Morali su popustati i spasavati se u Crkvi i dobro poslusni biti , pa su i tako izgubili svoju Bosansku Crkvu i Domovinu Bosnu i prihvatili Hrvatsku narodnost i drzavljanstvo , isto tako Srbsko-pravoslavnu narodnost i pripadanje . Zemlju u smislu teritorije nije bilo lahko predati susjedima jer nisu imali jacu drzavu . Bosna je Bosna a oni pripadaju sada tudim Crkvama i pomazu susjede. Ne svidja im se biti Bosnian a nemogu da IDU IZ BOSNE , tamo gdje im se vise svidja. Pa pravi stari Hrvati osjecaju da Bosnian nije Hrvat. To isto osjecaju i oni Srbski gradjani sto nikad nisu bili u Bosni. HHHHa jel to nesto CUDNO. Gdje nas jadni Bosnjak strada davno sa ovim vjerama.
|
suad |
#46 Re: peticija2013-02-08 11:49ez ljutnje ali mi se cini da je ovo sistem nacin ,peticija da se vidi i ipipa puls bosnjaka da li ce reagirat u masovnom broju na pripremljene rezove u bosni koji ce samo skodit bosnjacima??? npr vi ste mozda ta americka ambasada ????ako je nas malo vi cete ici dalje u unistavanju bosnjaka ???? |
Gost |
#472013-02-09 04:32 Samo jednaka preva svima na cijeloj teritoriji Republike Bosne i Hercegovine -pozdrav ! |
Fuad |
#48 Re: Re: peticija2013-02-09 16:37 |
Nikola |
#49 Bosanac2013-02-09 16:46Ja sam Bosanac! Bosna i Hercegovina je moja domovina! Volim sve svoje zemljake, Bosance i Hercegovce! Pozdrav od Nikole iz Bijeljine |
Filip T. |
#50 Re: Re:2013-02-10 08:54kako ti Prle govoris vidi se odmah da si ulicar i siledjija pa naucio licno i sam da djelis pravdu i provodis svoj zakon hahahh Pa sta to ti govoris o drzavi Srbiji ili o drzavi BiH ? Sta si se zapetljao u zeljama ? |
|
Peticija za zaštitu integriteta "Kapije", najvećeg mjesta zločina nad mladima u historiji grada Tuzla
Stop iskonstruisanim optužbama, kontinuiranim progonima, prijetnjama, hapšenjima
Blagaj Japra-Peticija protiv izgradnje fabrike umjetnog gnojiva i izgradnje asfaltne baze
Preusmjeravanje sredstava za novogodišnji koncert u Sarajevu ka poplavljenim područjima
Ima nešto što biste htjeli promijeniti?
Šutnja neće dovesti do promjene. Autor ove peticije se pokrenuo i poduzeo inicijativu. Hoćete li i vi uraditi isto? Pokrenite društveni pokret tako što ćete pokrenuti peticiju.
Pokrenite vlastitu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle zanimati!
Preusmjeravanje sredstava za novogodišnji koncert u Sarajevu ka poplavljenim područjima
14041 Kreirano: 2024-10-04
Ukidanje linije Sarajevo-Tel Aviv
10542 Kreirano: 2024-07-01
Apel za hitnu izmjenu i dopunu Krivičnog zakona Federacije BiH
5139 Kreirano: 2024-09-23
Peticija za uklanjanje tenka kraj Druge gimnazije u Sarajevu
1930 Kreirano: 2024-09-17
Bošnjački praznici u školskom kalendaru kao neradni dani
1848 Kreirano: 2024-12-27
Otvoreno pismo Crnogorskog helsinškog odbora i grupe građana glavnom specijalnom tužiocu
1541 Kreirano: 2024-04-20
**STOP RUDNIKU litijuma na Majevici!**
1488 Kreirano: 2024-02-22
Inicijativa za smjenu Gorana Danilovića, direktora AKOKVO
952 Kreirano: 2024-03-14
Subvencija za mlade Kanton Sarajevo 2023
887 Kreirano: 2024-01-12
Otvaranje mesdžida/prostora za namaz- Penny PLUS/ WEST GATE Blažuj
879 Kreirano: 2024-02-22
Увођење додатног изласка за септембарски испитни рок
557 Kreirano: 2024-09-12
Peticija podrške novosadskom profesoru Dinku Gruhonjiću
518 Kreirano: 2024-03-24
RECI NE SPALIONICI ANIMALNOG OTPADA U KAKNJU!
477 Kreirano: 2024-10-16
VRATITE NAM NAŠU TETU SPREMAČICU!!
446 Kreirano: 2024-02-15
Peticija za HITNU smjenu Dr. Feride Radončić!
425 Kreirano: 2024-08-20
Za dekriminalizaciju kanabisa u medicinske svrhe: Pomozimo pacijentima da dobiju potrebnu terapiju!
417 Kreirano: 2024-12-05
UDRUŽENJE RODITELJA GRADA ŠIROKOG BRIJEGA, ZAINTERESIRANE JAVNOSTI ZA SUBVENCIONIRANJE PRIVATNIH VRTIĆA ZBOG NAGLOG PORASTA CIJENA KAKO BISMO OSIGURALI I OMOGUĆILI DOSTUPNOST ISTOG ZA SVAKO DIJETE
390 Kreirano: 2024-07-15
Peticija za promjenu smjene maturantima STŠ Zavidovići
321 Kreirano: 2024-09-03
Blagaj Japra-Peticija protiv izgradnje fabrike umjetnog gnojiva i izgradnje asfaltne baze
304 Kreirano: 2024-02-16
STOP UPOTREBI OTPADNIH GUMA KAO GORIVA
280 Kreirano: 2024-12-28