Peticija protiv gašenja bolnice Abdulah Nakaš
Ova rasprava je automatski kreirana od peticije Peticija protiv gašenja bolnice Abdulah Nakaš.
Gost |
#7012016-01-09 22:44Sramota da se prema jednom od simbola grada Sarajeva i simbola odbrane tako nesavjesno postupa, kao prema privatnoj imovini . |
Gost |
#7022016-01-09 22:47Osjecam se ponizeno! Neka kradu, svakako smo nemocni pred tim ali nacin na koji javno omalovazavaju intelekt ovog naroda je stvarno zaprepascujuci! |
Gost |
#7032016-01-09 22:55Zbog potrebe ovoga grada, zbog emotivnog odnosa prema toj ustanovi, zbog osoblja koje me nikad nije razocaralo- Sarajevu treba jos jedna bolnica. |
Gost |
#7042016-01-09 23:02Potpuno je ludilo da se ovakva ustanova uništi. Iz ličnog iskustva sam prezadovoljan uslugom osoblja i higijenom u ovoj bolnici,dok se za KCUS nemogu pohvaliti. |
Gost |
#7052016-01-09 23:06Bolnica Abdulah Nakaš je simbol Sarajeva, veoma uređena u svakom smislu, za razliku od kliničkog centra. Bakir se izgleda poistovjetio sa onim legendarnim šaljivdžijom što je prodao Vijećnicu pa hoće da hajruje i ovdje. I "predsjedništvo" će on prodati. Ako mu ovo prođe onda je Sarajevo izgubilo rat. Meni je svejedno ko igra kolo na Marijinom Dvoru, Srbi ili Turci, i jedni i drugi su ovdje bili agresori, tj.nepoželjni. |
Gost |
#7062016-01-09 23:06Bolnicu ugasiti, toliko potrebnu gradu! Nevjerovatno, smatram da je to nečastan, prljav čin Izetbegovica. Bolnica gradu treba i to ovakva kakva jeste a veći dio KCS -a nije ni za stoku. |
Gost |
#7072016-01-09 23:07To je jedina bolnica u kojoj se smatramo sigurno 100%u BiH |
SMRT FUKARI |
#7082016-01-09 23:09JA POZIVAM SVE PRVENSTVENO RVI, BORCE,NEZAPOSLENE I ZAPOSLENE RADNIKE ,OMLADINU,PENZIONERE I SAV OSTALI NAROD DA IZAĐE NA ULICU NA KRAJU OVE PETICIJE I POSTANEMO PRIJE SVEGA ODGOVORNI LJUDI SA DOSTOJANSTVOM ,NALAGODAVCI I SUD OVOJ FUKARI ! SVI MIRNO NA ULICE SA ZAHTJEVOM DA POLICIJA UZ POMOĆ VOJSKE I NAS GRAĐANA STAVI U KUĆNI PRITVOR KOMPLETNO RUKOVODSTVO I UČESNIKE RUŠENJA BIH EKONOMIJE ! BEZUSLOVNO ZAHTIJEVAMO 1.HITNO FORMIRANJE VIJEĆA PRAVNIKA OD STRANE GRAĐANA UZ SVAKODNENI IZVJEŠTAJ PUTEM JAVNIH MEDIJA ZA NADZOR RADA POSTOJEĆIH SUDOVA I MINISTARSTAVA 2.HITNO DONOŠENJE ZAKONA DA PLATE I BENEFICIJE SVIH POLITIČARA I ADMINISTRATIVNIH RADNIKA BUDU JEDNAKE PLATAMA PROSJEČNOG RADNIKA DO IZLASKA ZEMLJE iZ DUGOVA, I TIM NOVCEM VRAĆAMO DUGOVE! 3.HITNO DONOŠENJE ZAKONA DA NITI JEDAN DRŽAVNI RADNIK NE MOŽE BITI PRIPADNIK NACINALNIH ILI ETNIČKIH STRANAKA.KANDIDATI ZA IZBOR U PREDSJEDNIŠTVO,MINISTARSTO ILI OPŠTINU MOGU BITI SAMO ONI SA UNAPRIJED PROVJERENIM BESPRIJEKORNIM DOSIJEOM, DOKAZANIM REZULTATIMA USPIJEHA U RADU I UNAPRIJED IZNESENOM BUDUĆEM PLANU SVOG MANDATA ,NATJEČAJEM KROZ JAVNE MEDIJE! 4.HITNO SMANJENJE POLITIČKE I OSTALE ADMINISTRACIJE DO 90%,ILI NEOPHODNOG BROJA KADRA ,A DOSAD POSTOJEĆE PROSTORIJE I LOKACIJE PROSTORA ĆE BITI RAZRIJEĐENE DO TE MIJERE DA ĆE TREBATI DA SE ISTI PROSTOR DA NA IZDAVANJE,A NE NASILNOG OTIMANJA GRAĐANSKE IMOVINE. 5.HITNO DONIJETI ZAKON DA NITI JEDAN JAVNI OBJEKAT ILI DRŽAVNI IMOVINA NE MOŽE DA SE RUŠI ,MIJENJA ILI DA SE UPOTRIJEBI BEZ UNAPRIJED IZNEŠENOG PLANA PREKO JAVNOG MEDIJA BEZ VEĆINSKE SAGLASNOSTI GRAĐANSTVA PUTEM POTPISA ! 6.HITNO DONIJETI ZAKON DA NITI NAJVEĆI ORGAN VLASTI NE MOŽE RASPOLAGATI ILI POSUDITI NOVAC BEZ UNAPRIJED DONESENOG PLANA OPTIMALNOG ULAGANJA I IZLAGANJA PREKO JAVNOG MEDIJA BEZ VEĆINSKE SAGLASNOSTI GRAĐANSTVA PUTEM POTPISA 7.HITNA PROMJENA ,ILI UKIDANJA DAJTONSKOG UGOVORA
ZAPAMTITE DA SE BORITE PROTIV NAJVEĆIH KUKAVICA,PODRUMAŠA I IZRODA LJUDSKOG I DA IH MOŽEMO KAZNITI JAKO LAKO MIRNO SA NAŠOM POLICIJOM I VOJSKOM KOJI POŠTENO ZARAĐUJU ZA ŽIVOT I KOJIMA TREBA DATI VEĆA OVLAŠĆENA I MNOGO VEĆU PLATU AKO NE iZAĐEMO U VEĆINSKOM BROJU , ONDA I NISMO NIŠTA NEGO NAJGORA FUKARA ŠTO JE MJAKA RODILA I ZASLUŽUJEMO NE DUPLO NEGO STO PUTA GORE !
|
Gost |
#7102016-01-09 23:11Na žalost, imao sam priliku iskusiti "usluge" i Opće bolnice dr. Abdulah Nakaš, a i one Alanfordovske spodobe koju nazivamo UKBC ili bolnicom Koševo. Posmatrano po bilo kom osnovu, ne bitno da li je u pitanju infrastruktura, stručnost, ljubaznost ili bilo Šta drugo, Opća bolnica je svetlosnim godinama ispred one klaonice na Koševu. |
Ovaj post je uklonio njegov autor (Show details)
2016-01-09 23:13- Date of removal: 2016-01-09
- Razlog za uklanjanje:
Gost |
#7122016-01-09 23:15Smatram da je van svake pameti da grad velicine Sarajeva nudi stanovnistvu bolnicke usluge na samo jednoj lokaciji. Neopravdano sa medicinskog i strateskog stanovista. |
Gost |
#7132016-01-09 23:15Ne slazem se nija sa ovim sta rade i sto hoce da ugase vojnu bolnicu |
Hanuma |
#7142016-01-09 23:20Davne 1967 sam operisala krajnike u toj bolnici Operaciju je uradio Dr, Dželaludin Teskeredžić ( rahmet mu duši) Vežu me sjećanja iz tog perioda. PA TA BOLNICA JE SIMBOL I ORIJENTIR U SRAJEVU. SELLAM I POZDRAV. |
KM |
#7152016-01-09 23:23Žalosno je da u ovoj državi veoma mali broj ljudi ima hrabrosti da se usprotivi nepravdi, ne razumijem uposlenike Opće bolnice koji su tako olako prihvatili i potpisali svoju propast da bi kao sacuvali svoje radno mjesto, zašto je ne bojkotuju svi uposlenici odbiju potpisati to što im se nudi, ona ionako više nije direktorica te bolnice neka biraju nekoga drugog i neka rade kao i do sada. A ovo što mi potpisujemo i što bi izašli na proteste (ljudi koji nemaju veze sa tom zgradom) je obična magla i ništa od toga, samo uposlenici mogu spasiti bolnicu i svoje radno mjesto! |
Gost |
#7162016-01-09 23:25Ne želim da me prave budalom i da mi se pri tom još smiju u lice. |
Gost |
#7172016-01-09 23:30Ovo je sramno iživljavanje feudalne porodice izetbegovic nad imovinom, institucijom i uposlenim u vojnoj bolnici. Nije im dovoljno što su arhitektonski izmasakrirali grad prodavajuci atraktivne lokacije bjelosvjetskim prevarantima bas kao da im je babovina koju je alija donio iz šapca ! Neka bošnjaci i dalje glasaju za sda i traže načina da pobjegnu i spase se iz tamnog vilajeta koji im uređuje par feudalca! |
Gost |
#7182016-01-09 23:32pacijent je uvijek u srcu paznje profesionalnih medicinskih radnika bar ovdje ali to je ujedno I univerzalna vrijednost svakog zdravstvenog radnika da pacijenta stave u prvi plan a ne da ga izbacuje bez mogucnosti prava izbora lijecenja. znam da bolnica ima znastveni potencijal, da se razvije I tercijarni nivo zdravstvene usluge uz ulaganje nove medicinske tehnologije, bila bi jedna od prestiznih ustanova u BiH a benefit bi imali pacijenti. steta bi bilo da u zgradu usele i udju koje kakvi sekretari partija koji nemaju uopste politicke kulture a njihove vodje sumljivih kvalifikacija,doktorskih dizertacija uradjeni na basamcima koje kakvih privatnih univerziteta. Ovi novokompovani patrioti I zastitnici naroda, cije mentalno zdravlje je proizvod njihovog nacionalistickog primitivizma, najbolje razumiju filozofiju lakta I ovo sto rade trebaju biti nominovani za nobelovu nagradu za bezobrazluk a koja bi bila dodjeljena na sijelu u Sarajevu ocu nase bosnjacke nacije, glavom I bradom nasem skromnom Bakiru velicanstvenom. I lady hanumi |
SMRT FUKARI |
#719 Re:2016-01-09 23:35 |
Gost |
#7202016-01-09 23:38jer je pacijentima potrebna opca bolnica a gradu ustanova gdje se spasavaju zivoti nasih gradjana, a sutra to moze biti svako od nas |
Gost |
#7212016-01-09 23:41Jedina bolnic a koja radi kako treba i u kojoj je osoblje krajnje ljubazno i profesionalno. Gdje ne postoji red koji se ne poštuje i sl. |
Gost |
#7222016-01-09 23:42Bilo je vukova i duzih repova, pa opstali ste..... Izdrzite!!!! Pozovite, branicemo vas tijelima patriota!!! |
SMRTFUKARI |
#724 Re:2016-01-09 23:52pogledaj str29 |
Gost |
#7252016-01-10 00:01Nedozvolite da namm se uzme svako javno dobro ... !!! Meni je zivot dva puta spasen u Bolnici dr. Nakas .... stogaaa vjerujem da svi razumni ljudi pacijenti naasi sugradjani djele moje misljenje da treba i dalje da zivi ustanova koja je toliko dobroga ucinila za sve nas .... Dr. Bernard C. Wolf |
|
Preusmjeravanje sredstava za novogodišnji koncert u Sarajevu ka poplavljenim područjima
Peticija za zaštitu integriteta "Kapije", najvećeg mjesta zločina nad mladima u historiji grada Tuzla
Stop iskonstruisanim optužbama, kontinuiranim progonima, prijetnjama, hapšenjima
Blagaj Japra-Peticija protiv izgradnje fabrike umjetnog gnojiva i izgradnje asfaltne baze
Ima nešto što biste htjeli promijeniti?
Šutnja neće dovesti do promjene. Autor ove peticije se pokrenuo i poduzeo inicijativu. Hoćete li i vi uraditi isto? Pokrenite društveni pokret tako što ćete pokrenuti peticiju.
Pokrenite vlastitu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle zanimati!
Preusmjeravanje sredstava za novogodišnji koncert u Sarajevu ka poplavljenim područjima
14034 Kreirano: 2024-10-04
Ukidanje linije Sarajevo-Tel Aviv
10523 Kreirano: 2024-07-01
Apel za hitnu izmjenu i dopunu Krivičnog zakona Federacije BiH
5133 Kreirano: 2024-09-23
Peticija za uklanjanje tenka kraj Druge gimnazije u Sarajevu
1929 Kreirano: 2024-09-17
Otvoreno pismo Crnogorskog helsinškog odbora i grupe građana glavnom specijalnom tužiocu
1541 Kreirano: 2024-04-20
**STOP RUDNIKU litijuma na Majevici!**
1477 Kreirano: 2024-02-22
Inicijativa za smjenu Gorana Danilovića, direktora AKOKVO
952 Kreirano: 2024-03-14
Subvencija za mlade Kanton Sarajevo 2023
887 Kreirano: 2024-01-12
Otvaranje mesdžida/prostora za namaz- Penny PLUS/ WEST GATE Blažuj
874 Kreirano: 2024-02-22
Увођење додатног изласка за септембарски испитни рок
557 Kreirano: 2024-09-12
Peticija podrške novosadskom profesoru Dinku Gruhonjiću
518 Kreirano: 2024-03-24
RECI NE SPALIONICI ANIMALNOG OTPADA U KAKNJU!
465 Kreirano: 2024-10-16
VRATITE NAM NAŠU TETU SPREMAČICU!!
446 Kreirano: 2024-02-15
Peticija za HITNU smjenu Dr. Feride Radončić!
425 Kreirano: 2024-08-20
UDRUŽENJE RODITELJA GRADA ŠIROKOG BRIJEGA, ZAINTERESIRANE JAVNOSTI ZA SUBVENCIONIRANJE PRIVATNIH VRTIĆA ZBOG NAGLOG PORASTA CIJENA KAKO BISMO OSIGURALI I OMOGUĆILI DOSTUPNOST ISTOG ZA SVAKO DIJETE
390 Kreirano: 2024-07-15
Peticija za promjenu smjene maturantima STŠ Zavidovići
321 Kreirano: 2024-09-03
Blagaj Japra-Peticija protiv izgradnje fabrike umjetnog gnojiva i izgradnje asfaltne baze
304 Kreirano: 2024-02-16
Hoćemo park za pse u Bijeljni!
247 Kreirano: 2024-01-23
Glukagon za dijabetes u školama i ustanovama
221 Kreirano: 2024-10-13
Subvencije / niže cijene đačkih karata
170 Kreirano: 2024-02-28