STOP nasilju i zlostavljanju djece! Jer nas se tiče!

Gost

2016-01-05 19:48

Kako zasto?! Ruzno pitanje.. Mahire, da ti Allah podari lijep Dzennet, roditeljima sabur, a direktnim i indirektnim zlocincima .. zna On.

Gost

2016-01-05 19:50

Dešavanja svakodnevna u školskim ustanovama i maloljetnicko nasilje mora biti najsroze kaznjavano.

Gost

2016-01-05 19:50

Zato sto mi je nasilja vise dosta,prevrsilo svaku mjeru,prelila se ne casa vec brod.Zar treba da zivimo cijeli zivot u strahu? Ne, konacno mi gradani moramo zastititi svoju djecuuuu

Gost

2016-01-05 19:51

Sam naslov peticije kaže :
"STOP nasilju i zlostavljanju djece! Jer nas se tiče !"
Ovo je najmanje što svi možemo učiniti ,ali sve ide iz kuće i svaki roditelj bi se morao zamisliti nad samim sobom i mnogo više posvetiti pažnje svom djetetu.Ono materijalno jeste bitno ali je još bitnije odgojiti čovjeka i pripremiti ga za život koji zna biti jako surov .
Iskreno se nadam da će i nadležnima proraditi svijest i da će shvatiti da moraju raditi svoj posao za koji su plaćeni a ne da okreću glavu od problema i nas " običnih "ljudi !!!

Gost

2016-01-05 19:52

Da zaustavimo nasilje

Gost

2016-01-05 19:56

Zato jer me se tice, jer je krajnje vrijeme da se zaustavi nasilje nad djecom u Sarajevu!

Gost

2016-01-05 20:00

Zbog budućnosti nevine vaspitane i kulturoloski odvojene djece

Gost

2016-01-05 20:00

Zato sto je ovo nedopustivo. Nazalost, ovog djecaka ne mozemo vratiti, ali mozemo kazniti krivce, i zastiti neciju drugu djecu..ili na kraju krajeva, ako se na ovakve stvari ljudi nece dizati, onda niko od nas nije covjek!

Gost

2016-01-05 20:07

Potpisala sam jer podržavam sve što je vezano za suzbijanje nasilja i delinkvencije, naročito na nedužnoj djeci.
Samo daj Bože da ovaj Zakon iako se usvoji da neke rezultate, tj ako se bude primjenjivao.
Ovo je užas sta se dešava u našoj zemlji i da niko ko je nadležan za to ne preuzima nikakve mjere.
Ovo govorim jer nije ovo prvi slučaj da se neko oživljava ili ubije dijete.

Gost

2016-01-05 20:11

Jer me je sramota ljudi koji su se nakotili u ovom mom gradu!!! Obavezno donijeti zakon koji ce stititi djecu.

Gost

2016-01-05 20:12

Zbog Mahira koji nije izdržao surovost ovog svijeta, zbog još ko zna koliko dječaka i djevojčica koji možda pate kao što je i on patio. Zbog toga što naivno vjerujem da postoji PRAVDA. Zbog toga što se nadam da će platiti svi koji vrše nasilje. Zbog toga što jednog dana i ja želim da rodim dijete. Želim da me nije strah poslati to dijete u školu. Želim da me nije strah da postoji mogućnost da mi dijete postane žrtva, saučesnik,da ne postane nasilnik, da, i toga me strah.

Gost

2016-01-05 20:13

Zato sto me sramota Mahirove nevine i uplasene duse i sto osjecam njegov bol i tugu ko da je moja vlastita. I sad je on u hladnoj zemlji, a "drugari" u toplom i na sigurnom. Eto, zato...

Gost

2016-01-05 20:15

Jer me se tiče! Jer sam majka i prosvjetni radnik! Jer mi je stalo do svakog djeteta kao do vlastitog. Jer činim i činiću sve da se spriječi nasilje i kazne nasilnici.

Gost

2016-01-05 20:15

Potpisao sam peticiju iz više razloga: jer sam otac, jer sam bio dječak i bio svjedok zlostavljanja djece od druge djece, jer sam svjestan da naša djeca odrastaju u ovom okrutnom svijetu velikih razlika među ljudima pa i među djecom što nikako ne bi smjelo da bude.

Gost

2016-01-05 20:17

Imena zlostavljaca javno objavit !!!!

Gost

2016-01-05 20:17

Zgrozena sam ovim dogadjem !!! Jednostavno ne mogu da vjerujem da djeca od 14 godina mogu dovesti svog vrsnjaka do samoubistva! Ljuta sam i bijesna jer sad se samo pitam koliko jos djece u ovom trenutku pomislja na ono najgore , tiho pati , radi monstruma! Pitam se kakva su to djeca , kakvi su to roditelji ,sto odgajaju svoju djecu ! Zar neko od 14 godina moze imati u sebi toliko zla , ludila , grijeha? Odakle to sve dolazi , ko ih uci tome? Kao majka strahujem za buducnost svog djeteta , ne mogu ni zamisliti koju bol osjeca Mahirova mama ! Sama pomisao na to ledi krv u zilama . Neko se mora pobrinuti za ovo , ti monsrumi od djece moraju biti kaznjeni , ni zatvor nije mala kazna . Ako ovo rade od 14 godina sta ce raditi sa 25? Jedino preostaje moliti dragog Boga da sacuva svu djecu svijeta , jer cini mi se da ovaj svijet ide da izvinete u neku stvar..

Gost

2016-01-05 20:18

STOP nasilju i zlostavljanju djece! Jer nas se tice!

Gost

2016-01-05 20:18

Jednom treba stati u kraj...ovome.Djeca su nase blago i trebamo ih stiti i cuvati.!!!!aOd zla koji je svuda oko nas nazalost.

Gost

2016-01-05 20:19

Zato što sam prosvetni radnik već 40god. i svaki put sam žestoko reagovala kad god sam primijetila bilo koji oblik nasilja među djecom.

Gost

2016-01-05 20:21

Imam sina u toj uzrasti.Mahire neka ti je vjecni Rahmet

Gost

2016-01-05 20:25

Jer me se tiče.

Gost

2016-01-05 20:33

Zelim da prestane nasilje svake vrste dosta je vise

Gost

2016-01-05 20:33

Peticiju sam potpisala zato sto je krajnje vrijeme da se ucini nesto po pitanju omalovazanja i maltretiranja maloljetne djece.Uzasnuta sam saznanjem da nastavnicki kadar ne poduzima nista da sprijeci takva ponasanja .Isti slucaj se nazalost desio i u Jajcu gdje se jedno dvanaestogodisnje dijete odlucilo na vjesanje iz istih razloga kao i pokojni Mahir.

Gost

2016-01-05 20:34

Potpisao sam zbog toga sto vec dugo vremena imam slicne probleme ,idugo se borimo sa ovakvim psihickim zlostavljanjem u skoli jer je u pitanju kategorisana osoba koja je stalno na meti grupnog ismijavanja zlostavljanja svojih muskih drugara kolega iz razreda u pitanju su ucenici srednjoskolci 98 godiste ,

Eleni

2016-01-05 20:36

MOLIM VAS, ne dajmo da ostane na ovome! Ustanimo u ime sve djece koja su proživjela nasilje, ustanimo u Mahirovo ime, ustanimo u Denisovo ime, ustanimo u ime sve djece i borimo se! Moraju se izmijeniti normativno pravni akti - UTIČIMO NA ZAKONODAVNU VLAST! Moraju se učinitelji procesuirati, moramo potaknuti policijske, pravosudne i organe gonjenja na aktivniji rad! Moramo prevenirati prijestupništvo kroz razne programe, moraju se učitelji, nastavnici, profesori, direktori (oni koji su to zaboravili, pa štite delinkvente) podsjetiti šta je to pedagogija i dječija psiholohija i moramo pokazati da u ovome društvu NEMA mjesta samoprozvanoj eliti! MOLIM VAS, UČINIMO KONAČNO NEŠTO!!!!!!!!!!!!!!!!!