Spasimo Osnovnu Muzicku Skolu u Tuzli

Kontaktirajte autora peticije

Ova rasprava je automatski kreirana od peticije Spasimo Osnovnu Muzicku Skolu u Tuzli.

Gost

2015-05-21 14:20

Razloga je više zašto sam potpisala ovu peticiju.Jedan od njih je da se bar nešto što je istinski vrijedno u ovom gradu sačuva.

Gost

2015-05-21 17:24

Ustede se prave na skolama koje obrazuju i sklanjaju djecu sa ulica. Skola koja je dala najvise uspjesnih muzicara po kojim se spominje i Tuzla i cijela BIH u CIJELOM SVIJETU. Ljudi koji prave te ustede neznam dali su se zapitali dali su oni potrebni ovom kantonu i dali su nam uopste potrebni ti kantoni i tolika administracija. Nase skole nemaju osnovnih sredstava za higijenu, djeca nemaju stolicu da sjede u skolama, a za to SVE su oni krivi ! Zato sto su NESPOSOBNI. Raspisuju se tenderi, prevoze se ucenici, trose se milioni maraka zato sto se nekome stimaju prevozi, udzbenici itd. Ljudi DOKLE OVAKO ? U nasoj drzavi tri predsjednika 10 kantona MILION ADMINISTRACIJE a oni stede na DJECI !
?

2015-05-22 04:35

Pozdrav svima. Meni nije jasno zabog cega se smanjenje admunistracije dovodi u vezu sa zatvaranjem skole. Dakle, jos nemam stav pa bi cijenila kada bi neko to objasnio.

Gost

#4 Re:

2015-05-22 04:57

#3: ? -  

Ne radi se o zatvaranju skole radi se o sjedinjavanju osnovne i srednje u jednu sto bi bilo i logicno da su u pitanju dvije osnovne ili dvije srednje ali u ovom slucaju sjedinjavaju osnovnu sa srednjom sto bi znacilo da vise nece postojati u Tuzli osnovna muzicka skola i srednja muzicka skola nego samo muzicka skola Tuzla

Ovaj post je uklonjen od strane autora ove peticije (Show details)

2015-05-22 14:48

Gost

#6 Re: Re:

2015-05-22 14:49

#4: - Re:  

Znači djeca nisu oštećena?

Gost

#7 Re: Re: Re:

2015-05-22 15:08

#6: - Re: Re:  

Radi se različitoj starosnoj dobi djece, osnovnoškolskog uzrasta i adolescenata, a što značajno utiče na psihofizički razvoj djece, njihovih potreba i formiranje ličnosti

Ovaj post je uklonjen od strane autora ove peticije (Show details)

2015-05-22 17:18

Skeptik

2015-05-22 17:38

Autori peticije, ako ne možete odgovoriti na pitanje, to nije argument da brišete postove. Ako ste nas pozvali da potpisujemo peticiju dopustite da razmislimo šta potpisujemo, pa i da razmjenimo mišljenja što da ne. Da probamo ponovo:

U slučaju spajanja, bit će otprilike jedan nastavni kadar na deset učenika (ili čak na manje). Zar to nije dovoljno da se napravi kategorizacija učenika po nekim grupama? Na taj način ne bi trebalo doći do "psihofizičkih" :) poteškoća. 

I dajte.. nema potrebe za brisanjem komentara.

:)

#10 Re:

2015-05-22 17:51

#9: Skeptik -  

Postovani, pitanje postavljamo Vama zbog cega je potrebno praviti ustede na jedine dvije skole koje imamo u Tuzli a koje su itekako uspjesne i potrebne gradu, kada isti oni koji su osmislili sve to mogu praviti ustede smanjujuci ministarstva i svoje clanove, ne vidimo koliko bi ustedili na jednom direktoru, jednom sekretaru, jednom pedagogu i par cistacica a time gase dvije velike kulturne institucije, ah da ustedili bi mozda i na prostoru ako su ikada planirali obezbijediti zgradu za ove dvije skole. Zasto Tuzla i dalje ne bi imala i Osnovnu i Srednju Muzicku skolu koje nam daju tako velike talente, mislimo da je bas to razlog da potpisete peticiju. 

Gost

2015-05-22 17:52

Zato sto treba već jednom prestati sa uništavanjem svega sto vrijedi.
Inače Osnovno obrazovanje treba staviti pod ingerenciju grada. Kanton nema ama bas nikakve veze sa osnovnim obrazovanjem.
Skeptik

#12 Re: Re:

2015-05-22 18:02

#10: :) - Re:  

Sklon sam svakom smanjivanju broja budžetskih korisnika. Čak štaviše zadnje uštede bih radio u obrazovanju i kulturi. Međutim, čitajući argumente obje strane ne vidim da su djeca oštećena, već direktori, sekretari i neki koji očito uzimaju duple plate ako dobro razumijem. Zato sam skeptičan. Više mi se sviđa ideja o boljim uslovima za djecu spram par fotelja manje. Vi bi se trebali pobrinuti da ono što je obećano "elaboratom" na poboljšanju uslova, nabavci instrumenata, boljeg iskorištavanja prostorija itd. bude sprovedeno u djelo. To je jedini način da nam djeci bude bolje, a valjda su oni najbitniji. Ali dajte, pustimo se priče o problemima u psihofizičkom razvoju, to stvarno nije nikakav argument. Pritom, online ankete nemaju nikakvu težinu i neće ništa donijeti, ovo je samo jedna stranica koja zarađuje kroz reklame. 

Gost

2015-05-22 18:29

Treba da postoji posebno ko i do sad odvojeno osnovna i srednja muzicka skola

Gost

2015-05-22 18:34

Nadam se da ce moj i potps drugih sprijeciti ovu besmislenost i glupost vladajucih struktura.

Gost

#15 Re: Re: Re:

2015-05-22 22:22

#12: Skeptik - Re: Re:  

Da ti koji su pravili elaborat brinu o djeci ne bi obje skole smjestili u prizemlje OS Centar i primorali ucenike (istu tu djecu o kojoj treba brinuti)vec par godina na ucenje u nenormalnim uslovima gdje prije pocetka casa djeca nemaju pojma gdje ce im se odrzati cas jer nema dovoljno ucionica i ako se nadje slobodna niti dijete moze cuti nastavnika niti nastavnik njega dok npr svira gitaru od trube u susjednoj ucionici jer ucionice nisu opremljene za muzicku skolu. Molim vas da li stvarno mislite da su ustede ovog vida u korist djece??? i da li stvarno mislite da se placama jednog direktora,pedagoga,sekretarice i par cistacica mogu kupiti novi klaviri i obezbijediti zgrada za Muzicku skolu a da ne pricamo o ostalim troskovima? Ne dozvolite da nam ugase ove dvije skole kao sto su sve vrijedno u gradu ugasili ili doveli pod stecaj....

Gost

2015-05-23 07:15

Mislim da je potrebno pokušati spasiti je , na divnom mjestu je za mlade umjetničke duše,a i valjda je neko kulturno naslijeđe!!!!!!!

Gost

2015-05-23 15:48

da nebi postala privatna svojina jos nekog jezera

Gost

2015-05-24 18:09

Da bi ucenici koji pohadjaju ovu skolu imali mnogo bolje uslove nego je to u ovom trenutku, da bi se ocuvala tradicija uspjesnosti u rezultatima i da u buducnosti bude i vise ambasadora muzicke umjetnosti koje je iznjedrila ova skola. Licno sam ZA da se stara muzicka skola adaptira i obnovi od temelja do krova, sramno je pogledati da se urusava ustanova koja je ipak dosta birna za nas grad.

Gost

2015-05-25 09:47

Važno je, treba podržati!!
realno, nadrealno

2015-05-27 15:59

Političari su "zagadili" naciju, vjeru i sve ljudske vrijednosti zbog novca, ostala je još umjetnost. Prvo je opština sa opravdanjem istjerala "Naše muzičare" iz trošne zgrade ne obezbjeđujući minimalne uslove da nastave rad, a sad se ušutili i čekaju.  Spojit će dvije škole, napravit privatnu školu koju će plaćati roditelji, uzet će od nastavnog osoblja ono koje bude "imalo ljepše oči" (malo zelenije ili neke druge podobne boje), dovest će "babine profesore". Svelo se na biznis i politiku kao i sve ostalo. Nemaju svi roditelji mogućnost da plaćaju 2500KM za godinu muzičkog školovanja, a  radi se o tome da talentovana djeca neće moći da se školuju, već će školu pohađati djeca parajli roditelja kojima je cilj pomodarstvo.

Na kraju djeca ispaštaju.

Gost

2015-05-28 12:33

Ovom krkanima (neznalicama) treba jednom stati u kraj.

Vrijeme je je da ljudi od struke počnu raditi i odgovarati za svoj rad.

Gost

2015-06-10 21:36

Zasto da unistavamo sve sto je vrijedno i dobro u Tuzli, kome je to palo na pamet da unisti Osnovnu muzicku skolu, nije mi jasno, u stvari znam onima koji su sebe mislili pronaci u novom ruhu muzicke skole, pa je onda pretvoriti u privatnu i od nje napraviti DJL, a nase talente poslati na ulicu.

Ovaj post je uklonio njegov autor (Show details)

2015-06-10 21:40

Gost

2016-05-27 10:33

Uvaženi,
i moja su djeca pohađala uspješno osnovnu muziču školu u Tuzli.Predlažem i molim sve građane Tuzle i TK da se organizujemo, i prdlažem da Grad Tuzla obezbijedi adekvatnu lokaciju za Muzičku osnovnu ŠKOLU, a da se mi ZAINTERESOVANI ORGANIZUJEMO, OBEZBIJEDIMO SREDSTVA I DONACIJE za izgradnju NOVOG OBJEKTA OSNOVNE muzičke škole TUZLA..
Finansirat ćemo idejni i izvedbeni projekat, početna sredstva za izgradnju nove muzičke osnovne škole TUZLA.
To možemo, dajte namŠANSU, dajte nam lokaciju,
Moramo se više osloboditi improvizacije. Nemožemo mi biti ko sad pametniji od Sarajlija!!!!.
Treba nam osnovna muzička škola Tuzla, a kasnijei u većim općinama TK!
Živi bili za nove generacije osnovne muzičke škole Tuzla!!!

Gost

2016-05-27 10:37

Dajte da se sačini PREPOZNATLJIV IDEJNI I IZVEDBENI PROJEKAT NOVE OSNOVNE MUZIČKE ŠKOLE TUZLA!!!!

Koja će biti prepoznatljiva u EU i Svijetu, naravno sada je po profesorima i  učenicima,

a mora biti i po objektu koji će biti UKRAS I DRAGULJ BOSNE I HERCEOVINE.

DAJTE DA NAM TAJ PROJEKAT URADI g. Husjen Dropić i akademik Nedžad Ugljen!!

Hvala