Pravo na hidžab: Borimo se za svoje pravo

Quoted post

Gost

#508 Re: Re:

2016-01-30 15:40

#504: - Re:  

Kako ce biti ishitrena kada Zaključak usvojen jednoglasno. Svi gore nabrojani jednoglasno su usvojili zaključak. Jednoglasno.

U članu 4. stav 2. Zakona o Visokom sudskom tužilačkom vijeću BiH stoji da su to osobe visokih moralnih kvaliteta i profesionalne nepristrasnosti, poznate po djelotvornosti, stručnosti i profesionalnoj nepristrasnosti!

Među njima je i jedan član komisije pred kojom sam polagala pravosudni ispit. Naglašavama da tada nisam bila pokrivena i nisam nosila maramu. Imajući u vidu navedeno, pretpostavljam da ne bih ni položila da sam bila „pokrivena“.

Među njima je i advokat izabran od Advokatske komore FBiH, čiji sam i sama član.

Ovo mi je boljka. A moje kolege će shvatiti zbog čega.

Moj kolega advokat glasa za jedan ovakav zaključak. Znači li to da isti smatra da mu nisam ravnopravna samo zato što nosim maramu.

Čitala sam malo komentare po fejsbuku od nekih sestara ( bracu neću ni da komentarišem). Sada ispada da smo mi nekako licemjerne jer eto "nama" gori ispod guzice (izvinjavam se na originalnosti), a nismo se "nasikirale" kada sestre sa nikabom nisu smjele "prismrditi" sudu. Ja zaista ne znam, niti se sjećam da je to ijednoj sestri sa nikabom zasmetalo. Da je zasmetalo akcija bi bila. Kada mi neko dođe eto to nije Allahov zakon( pa čitale smo komentare ovdje kako smo bludnice ovo ono)  onda ja to shvatim kao da su rekle NE INTERESUJE NAS.  Voljela bih da ovdje vidimo šta je problem. Zašto smo takvi da se držimo "po strani" kada je sestra, da ne kažem sestre u pitanju koje su tu zaposlene, ili koje su tu stažirale. Mogu jedino pomisliti da se radi o dozi ljubomore. Nekome je bitnije bilo udati se i staviti nikab. Dok drugima da se obrazuju, steknu nešta svoje (osiguranje) pa da se tek onda udamo. Ne živi se od zraka niti ljubavi. 

I samo da ovo kažem, nemojte misliti da ako se ova odluka sprovede da se neće sprovesti i u ostalim institucijama. Da ne spominjem ulicama naše države. Vi izvolite. Nemojte zaboraviti kada je TITO naredio da se nikabi skinu, da se skine hidžab svi su muslimani stajali po strani da slučajno ko nebi završio u zatvoru. 

Replies

Denisa Malić
Autor ove peticije

#509 Re: Re: Re:

2016-01-30 15:58:08

#508: - Re: Re:  

Nije ishitrena, i tu se slažem s Vama. Ali mi se čini da sama odluka VSTV-a nije dovoljno medijska propraćena pa su mnogi zbunjeni da ne kažem iznenađeni. Činjenica jeste da nam o najvažnijim pitanjima u životu nastoje odlučivati oni kojima ta pitanja uopšte nisu važna, i to se sve nekako odvija iza zatvorenih vrata