Profesionalizacija udomiteljstva za djecu
Quoted post
gost |
#252015-02-23 07:46Zato su one odgaiteljice, a vi udomiteljice. I vi dobivate naknadu za smještaj udomljenog djeteta i naknadu za vas kao udomitelja. Nisam udomitelj, ali sam majka. Radim, a kad dođem s posla kući isto tako nemam odmora. I mi majke imamao 24 sata dijete, bez godišnjeg, bolovanja, nepriman nikavu novčanu naknadu za to i netražim je. Jer to je moj izbor, kao i vaš da budete udomitelj... Ono za što bi se trabala potpisivati peticija je da Socijalna služba radi svoj posao, da vam nenajavljeni dolaze na vrate i provjere vašu brigu o udomljenoj djeci. Jer nažalost, ima vas udomitelja koji ste djecu uzeli samo radi novaca, a ne radi toga da im pružite ljubav i pažnju. A još je žalosnije što ih nemate gdje prijaviti.
|
Replies
Snježana |
#26 Re:2015-02-28 00:43:13smatram da mi svi udomitelji brinemo o djeci odgovorno,svijesno i sa puno osjećaja i ljubavi a ako ima neodgovornih i neprimjerenih udomitelja neka im se oduzme dozvola.istina poziv za udomitelja je naš izbor,moj izbor ali nekako imam dojam da nas se zbog toga na neki način hvali a na drugi način osuđuje.smatram da bi mjerilo i kriterij trebao biti osim života djeteta u obitelji kolika bi trebala biti ekonomska cijena takvog smještaja a što se tiče socijalnih službih one jako dobro mogu vidjeti čak i u rijetkim nadzorima kakva je situacija u nekoj udomiteljskoj obitelji. biti udomitelj za mene je moj posao i moj ponos a udomiteljstvo djece sreća,tuga,ljubav,hrabrost,slabost,strepnja,strah,žrtva, briga....i na kraju opet ponos i ispunjenje.boriti se za poboljšanje svih uvjeta naše djece i nas udomitelja naša je dužnost jer hoćemo naprijed a ne nazad.nadam se da če mnogi razumjeti da udomitelji koji su se posvetili zaista brizi o djeci ne mogu raditi i druge poslove ako se žele adekvatno i odgovorno brinuti za njih i da nema ništa lošeg u tome što žele da se njihov rad vrednuje.živimo u teškim vremenima ali ipak u 21. st. gdje bi svaka osoba trebala biti plačena za svoj rad . |
Blagaj Japra-Peticija protiv izgradnje fabrike umjetnog gnojiva i izgradnje asfaltne baze
Peticija za zaštitu integriteta "Kapije", najvećeg mjesta zločina nad mladima u historiji grada Tuzla
Preusmjeravanje sredstava za novogodišnji koncert u Sarajevu ka poplavljenim područjima
Stop iskonstruisanim optužbama, kontinuiranim progonima, prijetnjama, hapšenjima
Ima nešto što biste htjeli promijeniti?
Šutnja neće dovesti do promjene. Autor ove peticije se pokrenuo i poduzeo inicijativu. Hoćete li i vi uraditi isto? Pokrenite društveni pokret tako što ćete pokrenuti peticiju.
Pokrenite vlastitu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle zanimati!
Preusmjeravanje sredstava za novogodišnji koncert u Sarajevu ka poplavljenim područjima
14040 Kreirano: 2024-10-04
Ukidanje linije Sarajevo-Tel Aviv
10543 Kreirano: 2024-07-01
Apel za hitnu izmjenu i dopunu Krivičnog zakona Federacije BiH
5140 Kreirano: 2024-09-23
Bošnjački praznici u školskom kalendaru kao neradni dani
2876 Kreirano: 2024-12-27
Peticija za uklanjanje tenka kraj Druge gimnazije u Sarajevu
1930 Kreirano: 2024-09-17
Otvoreno pismo Crnogorskog helsinškog odbora i grupe građana glavnom specijalnom tužiocu
1541 Kreirano: 2024-04-20
**STOP RUDNIKU litijuma na Majevici!**
1491 Kreirano: 2024-02-22
Inicijativa za smjenu Gorana Danilovića, direktora AKOKVO
952 Kreirano: 2024-03-14
Otvaranje mesdžida/prostora za namaz- Penny PLUS/ WEST GATE Blažuj
879 Kreirano: 2024-02-22
Увођење додатног изласка за септембарски испитни рок
557 Kreirano: 2024-09-12
Peticija podrške novosadskom profesoru Dinku Gruhonjiću
518 Kreirano: 2024-03-24
STOP UPOTREBI OTPADNIH GUMA KAO GORIVA
492 Kreirano: 2024-12-28
RECI NE SPALIONICI ANIMALNOG OTPADA U KAKNJU!
480 Kreirano: 2024-10-16
VRATITE NAM NAŠU TETU SPREMAČICU!!
446 Kreirano: 2024-02-15
Peticija za HITNU smjenu Dr. Feride Radončić!
425 Kreirano: 2024-08-20
Za dekriminalizaciju kanabisa u medicinske svrhe: Pomozimo pacijentima da dobiju potrebnu terapiju!
417 Kreirano: 2024-12-05
UDRUŽENJE RODITELJA GRADA ŠIROKOG BRIJEGA, ZAINTERESIRANE JAVNOSTI ZA SUBVENCIONIRANJE PRIVATNIH VRTIĆA ZBOG NAGLOG PORASTA CIJENA KAKO BISMO OSIGURALI I OMOGUĆILI DOSTUPNOST ISTOG ZA SVAKO DIJETE
390 Kreirano: 2024-07-15
Peticija za promjenu smjene maturantima STŠ Zavidovići
321 Kreirano: 2024-09-03
Blagaj Japra-Peticija protiv izgradnje fabrike umjetnog gnojiva i izgradnje asfaltne baze
304 Kreirano: 2024-02-16
Hoćemo park za pse u Bijeljni!
248 Kreirano: 2024-01-23