PETICIJA za okončanje konkursne procedure

Prosvjetna radnica

/ #4 Re: Krajnja glupost

2012-09-06 15:06

#1: Nezaposlen - Krajnja glupost

Poštovani Nezaposleni,

autor preambule ove peticije nije anoniman, više puta je javno istupao i branio interese prosvjetnih radnika, a i sam je jedan od njih.

Prije 2 dana je u nekoliko medija bila objavljenja izjava ministrice u kojoj ona nagovještava prolongiranje konkursne procedure do decembra.

Većina direktora škola nije ispoštovala uputu ministarstva da uposli prošlogodišnje radnike do okončanja konkursne procedure, nego je vodeći se ličnim interesima i interesima stranke koja ih je postavila na rukovodeće mjesto upošljavala kandidate, protivno odluci ministarstva.

Oni prosvjetni radnici koji su time oštećeni i kojima je ugrožene egzistencija, su pokrenuli ovu inicijativu.

Vi, gospodine Nezaposleni, ste ti koji "skačete na zaključke", kako Vi to nazivate.

Peticija je legitiman i demokratski zahtjev za promjenom.

Prosvjetni radnici nisu zadovoljni dugogodišnjim tretmanom koji imaju od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

Da, mi zahtijevamo promjene! Da, mi vršimo pritisak! Ali mi ne prelazimo zakonske okvire i ne kršimo zakonske procedure.

Hvala Vam na Vašem interesovanju, iako smatrate da su naši zahtjevi neopravdani.

Iz Vašeg izlaganja je jasno da Vi smatrate da je situacija prosvjetnih radnika zadovoljavajuća, te ja Vam od srca želim da se i sami nađete u sličnoj od strane Vašeg poslodavca!

Srdačan pozdrav!