PETICIJA ZA PODRŠKU OSOBAMA S INVALIDITETOM

Gost

/ #53

2015-04-07 07:20

Zato sto sam trajno gluv, od rodjenja 100% gluvoce, imam resenju osobe s invaliditetom. Godinama nisu me koristili moje bivse firme Republicki Hidrometeoroloski Zavod (RHMZ), diplomirani meteorolog (zavrsio sam prirodno-matematicki u sastavu fizicki fakultet, smer meteorologije, 1991 godina). Do sada imam samo manje od 4 godine radnih iskustve u RHMZ-u a dugo sam cekao taj posao vise od 20 godine i ponovo sam bez posle zbog dikriminacije. Imam 55 godine, svega imam samo 12 i po godine radno staze i 2 god. penzijiskih staza. Bespomocen sam zbog mog gluvoce zbog sto sam napisao u visem (10 puta) u molbu, biografiju i cak konkrus (3 puta, treci put poslednji je bila 2011 god. i to nisam pisao o tome za sada najnoviji nego pre vise od 20 godine), a pisao sam sto nije trebalo : ''NAPOMINJEM SAM GLUV OD RODJENJA, 100% GLUVOCE A SVAKOAKO MOGU DA KOMUNICIRAM SA LJUDIMA BEZ PROBLEMA'', to nisam trebao da napisem bezobzira mog gluvoce neko normalno kao ostali.. Zbog do danas bez posla jer imam resenju kao osobu s invaliditetom i to veoma tesko dobiti posao zbog tih diskriminacije, naravno drzavna firma, upravo tako je ucinjena nego privatna. Osecam se tako veoma povredjeno zbog moje godine, ozenjen sam, imam dva sina koju skoluju, mladji ide u os.skolu, a stariji studira i kao moje supruge takodje gluva i ima resenju i zaposlena u privatnoj firmi. Mi smo sam u sopstvenoj kuci nas cetvoro clanova u porodici i tako zivmo veoma tesko vec dugo zbog silnih nezposlenja.. Jesmo skoro obrazovana porodica a nista s rukom poslom nikako dobiti ove drzave..
Pa zato vas molimo svima na moj slican slucaj na vas tako se osecamo veoma tesko i zelim podelima teskocima porodicama ili nekim clanovima u porodici..
Pozdravljamo vas!!

Zoran Svircevic, dipl.meteorolog
Ruma, 07.04.2015.