Zahtjev za tacan upis mjesta rodenja Zenicana rodjenih 1958-1964.

Selma Hećimović
Autor ove peticije

/ #72

2013-12-31 20:56

Posljednjih dana sam bila preokupirana nekim svojim poslovima i nisam imala vremena za peticiju. Prvo da se zahvalim svima koji su do sada ovu peticiju potpisali, a nadam se da ćemo imati još potpisa. Sačekat ćemo početak nove kalendarske godine i još malo u javnosti promovirati peticiju, da bismo prikupili još potpisa. Prošle sedmice smo imali još jedan tekst o peticiji u "Oslobođenju", u kojem sam najavila aktivniji rad i završetak rada početkom slijedeće godine, u vezi sa peticijom. Nije neka utjeha, ali do ovog trenutka je samo 1827 Zeničana potpisalo peticiju za čist zrak u gradu - onda je naših 331 potpisa do sada ipak uspjeh. Ova dva problema se ne mogu ni porediti - naši sugrađani izgleda ne vole potpisivati peticije. Mi ćemo ipak pokušati prikupiti još potpisa, svaki potpis je argument za nas, pokazuje da problem postoji i da nije beznačajan. Želim svima vama sve najbolje u privatnom životu i u svemu ostalom. Sretna vam svima Nova godina, puno svega dobrog, a zdravlja najviše!